Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η Γερμανία υπερασπίζεται του χρήστες του Internet


Δικαίωμα αποζημίωσης σε περίπτωση βλάβης ή διακοπής των συνδέσεων

Το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καρσλρούης στη Γερμανία, με απόφαση του, υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών για τη χρήση του Internet. 

Νεανικός διαγωνισμός Imagine Cup 2013 της Microsoft


Ξεκίνησαν στην Ελλάδα οι δηλώσεις συμμετοχής

Ο διαγωνισμός τεχνολογίας «Imagine Cup» για το έτος 2013 έχει ήδη ξεκινήσει, όπως ανακοίνωσε η Microsoft Ελλάς, που προσκαλεί τους νέους να δημιουργήσουν τη δική τους ομάδα για να συμμετάσχουν στη φετινή διοργάνωση, αναπτύσσοντας καινοτόμες τεχνολογικές εφαρμογές, με στόχο να διεκδικήσουν μια διεθνή διάκριση, καθώς και σημαντικά χρηματικά έπαθλα.

Η Microsoft αλλάζει σχεδιαστική φιλοσοφία


Η εταιρεία προσέλαβε τον Andrew Kim

Ο άνθρωπος που κέντρισε το ενδιαφέρον της Microsoft το Φεβρουάριο του περασμένου έτους, Andrew Kim, είναι πλέον μέλος της γνωστής εταιρίας. Ο ίδιος είχε σχεδιάσει κάποια νέα λογότυπα, για τα προϊόντα της εταιρίας, που είχαν τραβήξει τα βλέμματα των υπευθύνων.

Αδίκημα το «ξεκλείδωμα» των συσκευών στις ΗΠΑ


Βάση νέου νόμου κρίνεται παράνομη η διαδικασία

Μέχρι στιγμής πολλοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, κλείδωναν τις διάφορες συσκευές με το δίκτυό τους, ώστε να μη μπορεί κάποιος να αλλάξει πάροχο, διατηρώντας την ίδια συσκευή. Φυσικά, πολλοί χρήστες προσπαθούσαν να προσπεράσουν το συγκεκριμένο εμπόδιο με διάφορους τρόπους.

Δωρεάν μαθήματα εξ αποστάσεων στο Χάρβαρντ και το MIT


Μέσω διαδικτύου παρέχεται η νέου τύπου εκπαίδευση

Τη δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, μέσω διαδικτύου, έχουν πολίτες από όλον τον κόσμο. Η νέας μορφής, δωρεάν εκπαίδευσης παρέχεται μέσω ιστοσελίδων όπως είναι τα Udacity και Coursera. 

Τα πρώτα BlackBerry 10 tablets ετοιμάζει η RIM


Σε δυναμική είσοδο στην αγορά στοχεύει η εταιρεία

Πολλά έχουν ακουστεί τελευταία για τη RIM, με την αναμενόμενη νέα smartphone συσκευή, το νέο λειτουργικό και την πιθανή εξαγορά της (ή μέρους της) από τη Lenovo. Κανείς, ωστόσο δεν είχε κάνει λόγο για πιθανή κυκλοφορία κάποιας tablet συσκευής με το νέο λειτουργικό.

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Παρακολουθήστε ζωντανά την κίνηση στο Twitter


Νέα υπηρεσία που καταγράφει όλα τα tweets στον κόσμο

Μία νέα ιστοσελίδα, με όνομα Tweetping, δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να παρακολουθήσει το ρυθμό, με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν το Twitter, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Τον Μάϊο στο Google I/O θα δούμε τα X Phone και X Tablet της Google




Στα τέλη του 2012, η Wall Street Journal ανέφερε ότι η Google και η Motorola εργάζονται πάνω σε ένα μελλοντικό high-end smartphone, αλλά και σε ένα high-end tablet. Το smartphone με την κωδική ονομασία «X Phone» φημολογείται ότι θα φέρει τα πάνω κάτω στην βιομηχανία των smartphones. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Google αναμένεται να επιδείξει το νέο αυτό high-end smartphone στο Google I/O τον ερχόμενο Μάϊο.

Twitter: Αύξηση της διαφάνειας της υπηρεσίας μέσω ειδικού site




Το Twitter συμπεριλαμβάνεται σε εκείνα τα Κοινωνικά Δίκτυα τα οποία πιστεύουν στην ελευθερία της έκφρασης του ανθρώπου. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του, το Twitter προσπαθεί συνεχώς να αυξάνει το Δείκτη Διαφάνειάς του ή αλλιώς το Δείκτη Αντίληψης για τη Διαφθορά σε αυτό.

Το Google+ είναι πλέον το 2ο δημοφιλέστερο Κοινωνικό Δίκτυο




Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως «πόλη φάντασμα», εξαιτίας της μικρής, όπως λένε, κινητικότητας των χρηστών του. Παρόλα αυτά, το Google+ κατάφερε να σκαρφαλώσει στη 2η θέση των δημοφιλέστερων κοινωνικών δικτύων από άποψη ενεργών μηναίων χρηστών, ξεπερνώντας τους 343 εκ. χρήστες. Ο αριθμός αυτός μεταφράζεται σε ποσοστό ως το 25% του συνολικού πληθυσμού με πρόσβαση στο ίντερνετ.

iOS 6.1: Διαθέσιμο με υποστήριξη περισσότερων δικτύων LTE στον κόσμο και με άλλες μικροβελτιώσεις



Apple διέθεσε πριν λίγες ώρες την έκδοση 6.1 του iOS. Η σημαντικότερη βελτίωση που προσφέρει τονέο update αφορά την ενεργοποίηση υποστήριξης για περισσότερα δίκτυα LTE ανά τον κόσμο, μεταξύ των οποίων και η Cosmote (για χρήστες iPhone 5 και iPad 4G).

Η πρώτη εμφάνιση του Samsung Galaxy Tab 3



Οι φήμες ότι η Samsung ετοιμάζει την τρίτη έκδοση των Galaxy Tab tablets της έχουν κυκλοφορήσει εδώ και καιρό. Τώρα έχουμε και φωτογραφικές αποδείξεις για την ύπαρξή τους…

Iούλιο ξεκινάει η μαζική παραγωγή του iPhone 5S. Oκτώβριο περιμένουμε νέα μοντέλα iPad




Oι φήμες για της επόμενη γενιά του iPad και του iPhone έχουν ξεκινήσει για τα καλά, και βεβαίως δεν αναμένεται να κοπάσουν ωσότου παρουσιαστούν νέες συσκευές. Σύμφωνα με μία αναφορά του iLounge, η μαζική παραγωγή του iPhone 5S αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Iούλιο.

H Nokia ανακοινώνει το Music+: απεριόριστα downloads, φιλικό interface με μόνο 3,99 ευρώ το μήνα




Η Nokia ανακοίνωσε τη νέα υπηρεσία streaming για τους μουσικόφιλους πελάτες της, το Music+ με χρέωση 3,99 ευρώ το μήνα. Χωρίς διαφημίσεις, ακόμα και η δωρεάν υπηρεσία (Radio Mix) που σας περιόριζε μόλις στα 4 downloads τον μήνα, η επί πληρωμή υπηρεσία σας προσφέρει:

Η Intel σε συνεργασία με την Safaricom, παρουσίασαν το Yolo, το πρώτο αφρικανικό smartphone με Intel Inside



Η Intel και η αφρικανική Safaricom ανακοίνωσαν το πρώτο αφρικάνικο h;andset με την ονομασία Yolo. Το Yolo διαθέτει οθόνη 3,5 ιντσών ανάλυσης 480 x 800 pixels και είναι εξοπλισμένο με το «Lexington» x86 SoC  Intel Atom Z2420 (single-core αλλά με HyperThreading, που σημαίνει ότι ο χρήστης έχει στην διάθεση του δύο λογικές μονάδες επεξεργασίας) που έχει συχνότητα λειτουργίας 1.2GHz και επιδεικνύει κατανάλωση χαμηλότερη από 2W.

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 2013


Θα γιορταστεί στις 5 Φεβρουαρίου σε 100 χώρες σε όλον τον κόσμο

Η προστασία της ιδιωτικότητας στο Διαδίκτυο αναδεικνύεται ως το νούμερο ένα δικαίωμα των παιδιών σύμφωνα με τους ανήλικους, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς, ενώ αντίστοιχα πρωταρχική υποχρέωση των ανηλίκων όταν πλοηγούνται στο Διαδίκτυο για όλους, είναι ο σεβασμός των προσωπικών δεδομένων των άλλων χρηστών (π.χ. φωτογραφίες), και η ανάρτηση τους μόνο με τη συγκατάθεση των άλλων.

To twitter βοηθά στην ταυτοποίηση όσων αναρτούν ρατσιστικά σχόλια


Μετά από εντολή της δικαιοσύνης στη Γαλλία

Εντολή στο Twitter έδωσε το πλημμελειοδικείο του Παρισιού να κοινοποιεί τα δεδομένα που θα επιτρέπουν την ταυτοποίηση όσων αναρτούν ρατσιστικά ή αντισημιτικά μηνύματα στον ιστότοπο.

Εκπτώσεις για όλους σε προϊόντα τεχνολογίας


Για να αποκτήσετε τα αγαπημένα σας smartphones και tablets

Εκπτώσεις έως 35% σε προϊόντα τεχνολογίας αλλά και 12 άτοκες δόσεις προσφέρει στους καταναλωτές το Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ, για να αποκτήσουν τα αγαπημένα τους Smartphones και tablets, καθώς και τις πιο δημοφιλείς ψηφιακές συσκευές σε ιδιαίτερα προνομιακές τιμές.

Χρήσιμο εργαλείο το Facebook για τα παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες


Ευνοεί την ανάπτυξη σχέσεων και την κοινωνική αλληλεπίδραση

Ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες φαίνεται πως μπορεί να γίνει το Facebook. Σύμφωνα με έρευνα του τμήματος Ψυχολογίας του ΑΠΘ, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης ευνοεί την κοινωνική αλληλεπίδραση και τη δημιουργία φιλικών σχέσεων για εφήβους με μαθησιακές δυσκολίες, ειδικά όταν αυτοί εκφράζουν με ειλικρίνεια στοιχεία της προσωπικότητάς τους.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Το Ελληνικό κινητό MLS iQTalk Crystal


Προσφέρει τη δυνατότητα φωνητικής αναγνώρισης σε κλήσεις

Το νέο ελληνικό Smartphone MLS iQTalk Crystal με την καινοτόμο τεχνολογία Talk&SMS, έρχεται αποκλειστικά από την COSMOTE στο Δίκτυο Καταστημάτων ΓΕΡΜΑΝΟΣ για να αναβαθμίσει τον τρόπο επικοινωνίας των καταναλωτών.

«Σάρωσε» τα βραβεία η Lenovo


Πάνω από 30 διακρίσεις για την παρουσία της στην CES 2013

Η Lenovo σημείωσε ένα πρωτοφανές εταιρικό ρεκόρ λαμβάνοντας 38 βραβεία για τα νέα της προϊόντα στο διεθνές Consumer Electronics Show του 2013 που έγινε στο Las Vegas στις αρχές Ιανουαρίου. Κορυφαίες εκδόσεις και ιστοσελίδες τεχνολογίας, μεταξύ των οποίων το CNET, το Popular Mechanics, το Laptop Magazine, το Gottabemobile.com και φυσικά η φημισμένη Consumer Electronics Association, ανέδειξαν την Lenovo σε πρωταγωνιστή της έκθεσης.

Ο πιο ακριβός υπολογιστής – ταμπλέτα


Ο Surface Pro κυκλοφορεί στις ΗΠΑ από τη Microsoft

Η αμερικανική εταιρεία ηλεκτρονικών συσκευών και λογισμικού Microsoft ανακοίνωσε την κυκλοφορία του υπολογιστή - ταμπλέτα Surface Pro, του ακριβότερου που έχει κυκλοφορήσει έως τώρα στις ΗΠΑ και τον Καναδά, σύμφωνα με το δίκτυο Foxnews.

«Εδώ είστε απλά ένας αριθμός»

Νέο κοινωνικό δίκτυο υπόσχεται την πλήρη ανωνυμία των χρηστών

Το κοινωνικό δίκτυο Social Number, που έχει κάνει την εμφάνισή του από το Δεκέμβριο του 2012, δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες του, να μοιραστούν τις σκέψεις και τις ανησυχίες τους, εντελώς ανώνυμα.

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Nokia EOS: Κρατηθείτε, έρχεται το πρώτο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ PureView Windows Phone




Η σιγουριά του δημοσιεύματος είναι τόση όση και το ότι ο Ολυμπιακός θα πάρει φέτος το Πρωτάθλημα Ελλάδος.
«Στανταράκι» λοιπόν, σύμφωνα με το The Verge, το ότι η Nokia θα μεταφέρει όλη (μα όλη) την τεχνολογική «υπεροχή» του 808 PureView σε ένα Windows Phone μοντέλο. (Αν θυμηθούμε παλαιότερες φήμες, βρε λέτε να είναι κάπως έτσι;)

Ωπ! Αυτό είναι το πρώτο Firefox OS smartphone

Μπορεί από την Mozilla να λένε ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι ίδιοι smarphone με το νέο λειτουργικό που ετοιμάζουν, αλλά μόλις ανακοίνωσαν ένα Developer Preview Phone για όλους εκείνους τους developers που θέλουν να παίξουν με το λειτουργικό και να σχεδιάσουν εφαρμογές.

H Google «βλέπει» το μέλλον χωρίς passwords… Δες πώς!




Το ομολογούμε ότι μερικά τυπάκια εκεί πέρα στην Google τα αγαπάμε πολύ… Και ο λόγος που συμβαίνει αυτό είναι επειδή κοιτάνε μπροστά και πειραματίζονται, έχοντας βλέψεις όχι μόνο στο τεχνολογικό παρόν αλλά και το μέλλον μας.

Μόνο 47.8 εκατομμύρια; Ερωτηματικά για τις "απαιτήσεις" των αναλυτών από την Apple




Είναι δυνατόν μια εταιρεία να στέλνει σε ένα τρίμηνο στα καταστήματα όλου του πλανήτη 47.8 εκατομμύρια smartphones, 29% περισσότερες από ό,τι πέρυσι και παρόλα αυτά, η δημοσίευση των παραπάνω να προκαλεί 10% πτώση στη μετοχή της, μειώνοντας τη χρηματιστηριακή της αξία κατά 50 δις;

Online η έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας




Το διαβάσαμε πρώτα στο lifo.gr και το επιβεβαιώσαμε από το site του ΟΑΕΔ, ο οποίος προχωράει στον εμπλουτισμό των υπηρεσιών που προσφέρει online, καθώς ανακοίνωσε ότι θα είναι πλέον εφικτή και η ηλεκτρονική έκδοση βεβαιώσεων ανεργίας, μειώνοντας σημαντικά με αυτόν τον τρόπο το χρόνο και την ταλαιπωρία (στις ουρές) των ενδιαφερομένων.

Οι ΗΠΑ αρχειοθετούν το Twitter




Κάθε tweet που αποστέλλεται από αμερικανό πολίτη αντιμετωπίζεται πλέον ως ένα μικρό αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της αμερικάνικης ιστορίας και γι’ αυτό το λόγο η βιβλιοθήκη του Κογκρέσου προχωράει στο έργο της αρχειοθέτησής τους.

Φορολογία στη συλλογή δεδομένων




Συνεχίζεται η πίεση των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να φορολογήσουν τις μεγάλες εταιρείες στο χώρο του Internet από τις ΗΠΑ, οι οποίες χάρη στα διάφορα φορολογικά τρικ που χρησιμοποιούν, πληρώνουν τελικά πολύ λιγότερα ποσά από αυτά που αναλογούν στα έσοδά τους.

Η τεχνολογία ο πιο αξιόπιστος κλάδος για το 2013




Τον τίτλο της νούμερο 1 βιομηχανίας σε αξιοπιστία κατέλαβε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο κλάδος της τεχνολογίας, σύμφωνα με την έρευνα-βαρόμετρο της εταιρείας δημοσίων σχέσεων Edelman, Edelman Trust Barometer 2013.

Τρία νέα iPhone το 2013; Οργιάζει η φημολογία για τα επόμενα βήματα της Apple




Ούτε ένα, ούτε δύο αλλά τρία νέα iPhone θα ανακοινώσει η Apple στη διάρκεια του 2013, σύμφωνα με νέες φήμες που ξεκίνησαν σήμερα από την Ασία. Ειδικότερα, σύμφωνα με τους Commercial Times από την Ταϊβάν, που άνοιξαν το θέμα, η αμερικάνικη εταιρεία θα ανακοινώσει μέχρι το τέλος Ιουνίου ένα iPhone με οθόνη 4 ιντσών, το iPhone 5S και ένα ακόμη με οθόνη 4,8 ιντσών, το iPhone Math(;), ενώ ένα τρίτο μοντέλο με κάμερα ανάλυσης 12 megapixels θα λανσαριστεί στην αγορά πριν την περίοδο των επόμενων Χριστουγέννων.

Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013

Πώς η Apple καθορίζει τις τιμές λιανικής των προϊόντων της




Οι τιμές που έχει για τα προϊόντα της η Apple, είναι ψιλά-χοντρά οι ίδιες σε όλο τον κόσμο. Ενώ κοινό χαρακτηριστικό είναι πως δεν θα δείτε πουθενά «εκπτώσεις» σε προϊόντα της εταιρείας. Πώς το κατορθώνει αυτό; Το MacWorld δημοσιεύει πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τον τρόπο που η Apple καθορίζει τις τιμές των προϊόντων της σε όλο τον κόσμο.

Δημιουργήστε το «κορίτσι» σας στο Facebook μόνο με 39,99 δολάρια




Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και δεν είναι η εποχή του χρόνου που θέλετε να είστε μόνος.
Σε περίπτωση όμως που η αχαλίνωτη φαντασία σας επέτρεψε να καυχηθείτε για την καινούργια σας φίλη, αλλά δεν μπορείτε να αποδείξετε την ύπαρξή της, η τεχνολογία είναι εδώ για να σας βοηθήσει! Eπισκεφθείτε την ιστοσελίδαNamoroFake.com.

Ένα πολύ ενδιαφέρον πλάνο της Apple για φέτος!




Η χρονιά μόλις άρχισε και μπορεί να είναι λιγάκι νωρίς να κάνουμε λόγο για το τι θα δούμε και φέτος με ακρίβεια, ωστόσο όλες οι εταιρίες έχουν τα σχέδια τους ήδη έτοιμα και ξέρουν πολύ καλά το τι θα μας ξεδιπλώσουν και φέτος στο τραπέζι.

Sony Xperia Tablet Z: Eπίσημα, είναι πιο λεπτό από το iPad mini



Ανακοινώθηκε και επίσημα στην Ιαπωνία, το Sony Xperia Tablet Z για το οποίο έχουμε ακούσει τόσα πολλά. Το 10,1 ιντσών tablet με λειτουργικό Android 4.1 φαίνεται πως ήρθε σε αυτό τον κόσμο για να τον συμπληρώσει αισθητικά ακολουθώντας ακριβώς τις ίδιες γραμμές του Xperia Z και φαίνεται (από τις φωτογραφίες προς το παρόν) φανταστικό.

Το Motorola «X Phone» με Android 5.0 Key Lime Pie (!) πρωταγωνιστεί σε νέες φήμες



Για το «X Phone», που πολλοί πιστεύουν ότι θα είναι η μεγάλη επιστροφή της Motorola στα smartphones, έχοντας (επιτέλους) την πολύτιμη συνεισφορά της Google, οι φήμες υπάρχουν εδώ και καιρό, τώρα όμως φαίνεται ότι «αναζωπυρώνονται»…

Τι έχει αυτό το clamshell μοντέλο της Fujitsu και κάποιοι το προτιμούν από τα κορυφαία smartphones της αγοράς;



Οι περισσότεροι η αλήθεια είναι ότι εντυπωσιαζόμαστε από τα νέα smartphones και τα ολοένα και πιο βελτιωμένα χαρακτηριστικά τους. Κάπου στην Ιαπωνία, όμως, κάποιοι δεν εγκαταλείπουν ένα clamshell Fujitsu κινητό ούτε για το προηγμένο «έξυπνο» τηλέφωνο στον κόσμο. Για ποιο λόγο, άραγε, συμβαίνει αυτό;

Opera Ice: Νέος browser για Android και iOS to Φεβρουάριο



Η Opera Software, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το δημοφιλές πρόγραμμα περιήγησης που ίσως χρησιμοποιείς, ετοιμάζεται να διαθέσει στην αγορά μία mobile έκδοση του με την ονομασία Opera Ice.
Η διάθεση της φορητής version, που θα μπορεί να εγκατασταθεί σε smartphones και tablets, αναμένεται να γίνει το Φεβρουάριο, στο πλαίσιο της δημοφιλούς έκθεσης Mobile World Congress, που θα πραγματοποιηθεί όπως κάθε χρόνο στη Βαρκελώνη.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Το MIT ερευνά την υπόθεση «Aaron Swartz»


Αναζητά τον ρόλο που έπαιξε στην ποινική δίωξη του νεαρού

Την περασμένη Κυριακή, το πανεπιστήμιο Massachusetts Institute of Technologhy (MIT), ανακοίνωσε την διεξαγωγή έρευνας για την υπόθεση του πρόωρου θανάτου του ηλεκτρονικού ακτιβιστή Aaron Swartz, εκφράζοντας ταυτόχρονα, τα συλλυπητήρια του στους συγγενείς και φίλους του αδικοχαμένου νέου.

Οδήγησε 1.500 χιλιόμετρα αντί για 150


Εξηνταεπτάχρονη «έπεσε θύμα» του GPS

Κατά καιρούς έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες που έχουν να κάνουν με εσφαλμένες οδηγίες από τους πλοηγούς οδήγησης, όμως αυτή ξεπερνάει κάθε φαντασία. 


Πλοηγηθείτε στον δήμο Θεσσαλονίκης


Σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών για smartphones

Νέα εφαρμογή, που θα επιτρέπει στους χρήστες της να βρίσκουν πληροφορίες που έχουν να κάνουν με μνημεία, διευθύνσεις, ποδηλατοδρόμους και άλλα, παρέχεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης, σε όλους τους πολίτες.

Επικίνδυνα τα ραντεβού μέσω διαδικτύου


Συνήθως οι ανήλικες κάνουν σχέση με τους υποψήφιους

Περίπου μία στις τρεις εφήβους, που ξεκινούν μια διαδικτυακή επικοινωνία με κάποιο αγόρι, καταλήγουν να αποκτήσουν πραγματικό δεσμό μαζί του αποκαλύπτει νέα έρευνα του Ιατρικού Κέντρου για Παιδιά του Σινσινάτι, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το δίκτυο cnet.com.


Πρώην CEO της Apple μιλάει για το «φθηνό» iPhone


Ο John Sculley αναφέρεται στην Apple, το iPhone αλλά και τη Samsung

Το τελευταίο διάστημα έχουν κυκλοφορήσει πολλές φήμες για την κυκλοφορία μίας φθηνότερης συσκευές iPhone, με διαρροές, πληροφορίες και δηλώσεις στελεχών να έχουν κατακλύσει την τεχνολογική κοινότητα.

Σε συμβιβασμό για το App Store Apple και Amazon θα πρέπει να βρουν συμβιβαστική λύση




Οδηγία να τα βρουν εξωδικαστικά Apple και Amazon σχετικά με τη διαμάχη τους για τη χρήση του όρου App Store, έδωσε το αρμόδιο δικαστήριο που είναι προγραμματισμένο να εξετάσει την υπόθεση το καλοκαίρι του 2013.

Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2013

Facebook: εξελίσσεται σε μηχανή αναζήτησης Μετωπική σύγκρουση με Google αφού τελικός στόχος θα είναι λογικά η διαφήμιση



Σε μια μηχανή αναζήτησης εξελίσσεται το Facebook, μετά τη σημερινή ανακοίνωσή του, στην οποία έγινε η παρουσίαση του Graph Search. Του «τρίτου πυλώνα» μετά το Newsfeed και το Timeline, όπως ανέφερε ο Mark Zuckerberg, στο ξεκίνημα της εκδήλωσης. Τι είναι το Graph Search; Όσο μπορούμε να διακρίνουμε από όσα μεταφέρουν τα ξένα μέσα που είναι παρόντα στην εκδήλωση, είναι μια βελτιωμένη μηχανή αναζήτησης μέσα στο Facebook, με την οποία μπορείς να ρυθμίσεις βάσει πολλών παραμέτρων ότι ψάχνεις μέσα στο ίδιο το social network.

Wikivoyage: Ταξίδι με τη Wikipedia




Την έχουμε δει και στην Ελλάδα: μια αυξανόμενη τάση για sites με ταξιδιωτικές υπηρεσίες διαφόρων τύπων (και κατά προτίμηση όλων μαζί), όμως στην περίπτωση της Wikipedia, η έμφαση θα δοθεί για μια ακόμα φορά στο crowdsourcing και στο περιεχόμενο* μ' άλλα λόγια στη δημιουργία του πιο πλήρους και του πιο ζωντανού (με την έννοια της ανανέωσης) τουριστικού οδηγού.

Άνοιξε το νέο MySpace




Τις «πύλες» του και στο απλό κοινό άνοιξε το νέο MySpace, το οποίο επιτρέπει την εγγραφή στο επανασχεδιασμένο κοινωνικό δίκτυο, χωρίς την ανάγκη πρόσκλησης.

100 εκατομμύρια Samsung Galaxy S




Τα 100 εκατομμύρια έφθασαν σε τεμάχια οι πωλήσεις της σειράς Galaxy S της Samsung, από τη στιγμή που ξεκίνησε η διάθεσή της, τον Μάιο του 2010 μέχρι και σήμερα. Ο παραπάνω αριθμός προέρχεται από τις πωλήσεις τριών smartphone, του πρώτου Galaxy S που ήταν η ναυαρχίδα της εταιρείας το 2010, του Galaxy S II (αντίστοιχα το 2011) και του Galaxy S III (2012), ενώ άγνωστος παραμένει ο ρυθμός των πωλήσεων για το S III mini, που πιθανότατα θα είναι πολύ μικρότερος από το «μεγάλο αδερφάκι» του.

Μειώνει την παραγωγή του iPhone 5 η Apple Ρίχνει τις παραγγελίες της σε οθόνες, σύμφωνα με την Wall Street Journal




Χθεσινό δημοσίευμα της Wall Street Journal (μέσο που έχει καλή πληροφόρηση στα θέματα της Apple) επιβεβαιώνει τη φημολογία των τελευταίων μηνών, που έχουν κάνει την εμφάνισή τους, τόσο από τον Τύπο όσο και από αναλυτές της αγοράς: η ζήτηση για το iPhone 5 είναι μικρότερη από αυτήν που ανέμενε η Apple, με αποτέλεσμα η αμερικάνικη εταιρεία να μειώνει τον αριθμό των παραγγελιών για τα εξαρτήματα που προέρχονται από τρίτους κατασκευαστές.

Στα 260 εκατ. οι χρήστες των Angry Birds




Δεν υπάρχει αμφιβολία πως τα Angry Birds είναι η πιο πετυχημένη σειρά ηλεκτρονικών παιχνιδιών από την εποχή του Pacman και του Tetris. Και αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι οι ενεργοί χρήστες των διαφόρων εκδόσεων του Angry Birds έχουν ξεπέρασει το ένα τέταρτο του δισεκατομμυρίου.

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Νέας γενιάς επεξεργαστές Snapdragon 800 και Snapdragon 600 παρουσίασε η Qualcomm!




Η Qualcomm έκανε αισθητή την παρουσία της στην φετινή CES, παρουσιάζοντας τα chips που θα διαδεχούν την ιδιαίτερα επιτυχημένη οικογένεια Snapdragon S4/ S4 Pro. Αν και οι περισσότεροι περίμεναν ότι θα ανακοινώσει την οικογένεια Snapdragon S5, η εταιρεία φαίνεται πως επέλεξε να αλλάξει την ονοματολογία και έτσι τα νέα της chips θα έχουν τις ονομασίεςSnapdragon 200400600 και Snapdragon 800.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain