Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Πλοηγηθείτε στον δήμο Θεσσαλονίκης


Σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών για smartphones

Νέα εφαρμογή, που θα επιτρέπει στους χρήστες της να βρίσκουν πληροφορίες που έχουν να κάνουν με μνημεία, διευθύνσεις, ποδηλατοδρόμους και άλλα, παρέχεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης, σε όλους τους πολίτες.

Η νέα εφαρμογή είναι διαθέσιμη τόσο για iOS συσκευές όσο και για Android, και δίνει τη δυνατότητα στους πολίτες να συνδεθούν με το σύστημα γεωγραφικών πληροφοριών του δήμου, αφού πρώτα έχουν ενεργοποιημένο το GPS στο κινητό τους τηλέφωνο και είναι συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο.

Η εφαρμογή σε γενικές γραμμές λειτουργεί όπως ένας οποιοσδήποτε πλοηγός οδήγησης, χρησιμοποιώντας πληροφορίες που έχουν εισαχθεί ή που θα εισάγονται σταδιακά στο μέλλον, στο G.I.S (Geographical Information System).

Η μεγάλη διαφοροποίηση της συγκεκριμένης εφαρμογής, έχει να κάνει με τη διαδραστικότητα του συστήματος, την αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ συστήματος και χρήστη, που από τη μία ενημερώνει τον χρήστη για τις πληροφορίες που επιθυμεί ενώ από την άλλη, προσθέτει στο σύστημα νέα δεδομένα για μελλοντική χρήση.

Στα χαρακτηριστικά της εφαρμογής αξίζει να σημειωθεί πως περιλαμβάνει πολύ λεπτομερή χάρτη της Θεσσαλονίκης, 4 διαφορετικά Layers (στρώσεις) για την απεικόνιση των διαφόρων κατηγοριών, εξελιγμένη αναζήτηση 30.000 σημείων ενδιαφέροντος που είναι χωρισμένα σε 20 κατηγορίες, υπηρεσία πλοήγησης με αναγνώριση του σημείου που βρίσκεται ο χρήστης, φωτογραφίες των μνημείων της πόλης και εξειδικευμένες πληροφορίες για μηχανικούς, όπως πολυγωνικά, υψομετρικά, τριγωνομετρικά σημεία κτλ.

Πηγή: newsbeast

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain