Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Επικίνδυνα τα ραντεβού μέσω διαδικτύου


Συνήθως οι ανήλικες κάνουν σχέση με τους υποψήφιους

Περίπου μία στις τρεις εφήβους, που ξεκινούν μια διαδικτυακή επικοινωνία με κάποιο αγόρι, καταλήγουν να αποκτήσουν πραγματικό δεσμό μαζί του αποκαλύπτει νέα έρευνα του Ιατρικού Κέντρου για Παιδιά του Σινσινάτι, στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το δίκτυο cnet.com.



Η μελέτη έγινε σε δείγμα 251 κοριτσιών, ηλικίας 14 έως 17 ετών. Το 30% των κοριτσιών απέκτησαν τελικά δεσμό με αγόρια που γνώρισαν στο διαδίκτυο. Μάλιστα, οι περισσότερες κοπέλες που απέκτησαν σχέση με κάποιο αγόρι, δεν είχαν επιβεβαιώσει τα στοιχεία του, προτού τον γνωρίσουν από κοντά.

Σύμφωνα με τη Τζένι Νολ, ψυχολόγο και επικεφαλής των ερευνητών που έγραψαν τη μελέτη, «οι συνθήκες κάτω από τις οποίες κανονίζονται τα ραντεβού είναι αρκετά επικίνδυνες για τα ανήλικα κορίτσια». Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας, πολύ πιθανότερο να συνάψουν δεσμό με κάποιον που γνώρισαν στο διαδίκτυο, θεωρούνται τα κορίτσια που έχουν παραμεληθεί ή κακοποιηθεί.

Οι γνωριμίες μέσω διαδικτύου εγκυμονούν πολλές φορές σοβαρούς κινδύνους για τα ανήλικα κορίτσια. «Μια ασθενής μού εκμυστηρεύεται ότι γνώρισε κάποιον στο διαδίκτυο. Της φάνηκε ωραίος τύπος και κανόνισαν να βρεθούν από κοντά. Συναντήθηκαν σε ένα εμπορικό κέντρο και εκείνη δέχθηκε να μπει στο αυτοκίνητό του. Αφού κατευθύνθηκαν σε μια ερημική τοποθεσία, εκείνος τη βίασε» αναφέρει η Νολ.

Και συμπληρώνει ότι τα φίλτρα παρακολούθησης, που αρκετοί γονείς χρησιμοποιούν για να ελέγχουν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των παιδιών τους δεν επαρκούν. Αντίθετα, η ίδια συμβουλεύει ότι ο πλέον αποτελεσματικός τρόπος για να μειωθεί αισθητά ο κίνδυνος, είναι η φυσική παρουσία του γονιού στην έναρξη κάθε νεανικού ραντεβού.

Πηγή: newsbeast

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain