Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Παρακολουθήστε ζωντανά την κίνηση στο Twitter


Νέα υπηρεσία που καταγράφει όλα τα tweets στον κόσμο

Μία νέα ιστοσελίδα, με όνομα Tweetping, δίνει τη δυνατότητα στον καθένα να παρακολουθήσει το ρυθμό, με τον οποίο οι χρήστες χρησιμοποιούν το Twitter, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ουσιαστικά πρόκειται, για έναν παγκόσμιο χάρτη, πάνω στον οποίο φωτίζεται κάθε φορά η περιοχή από την οποία έγινε ένα tweet. Είναι μία οπτική υπενθύμιση της προσφοράς του Twitter στον χώρο της τεχνολογίας, καθώς και της τεράστιας ανταπόκρισης που λαμβάνει αυτό από τους χρήστες του Internet.

Οι μετρητές που έχει, λαμβάνουν υπόψιν, τα συνολικά tweets που έγιναν, τα tweets που πραγματοποιήθηκαν σε καθεμιά από τις πέντε ηπείρους (Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ευρώπη, Αφρική και Ασία), αλλά και το πόσες λέξεις αλλά και πόσοι χαρακτήρες έχουν χρησιμοποιηθεί.

Ταυτόχρονα, υπάρχει ένα διάγραμμα, που δείχνει ποια ήπειρος είναι πιο ενεργή αλλά και μία καταγραφή των «Hashtags» και των τελευταίων αναφορών (@Mentions).

Αν παρατηρήσει κανείς το ρυθμό με τον οποίο γίνονται τα tweets, σε πραγματικό χρόνο, θα συνειδητοποιήσει πως η μηχανή του Frank Ernewein, είναι απόλυτη απόδειξη πως το γνωστό κοινωνικό δίκτυο έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας.

Πηγή: newsbeast

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain