Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Twitter: Αύξηση της διαφάνειας της υπηρεσίας μέσω ειδικού site




Το Twitter συμπεριλαμβάνεται σε εκείνα τα Κοινωνικά Δίκτυα τα οποία πιστεύουν στην ελευθερία της έκφρασης του ανθρώπου. Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του, το Twitter προσπαθεί συνεχώς να αυξάνει το Δείκτη Διαφάνειάς του ή αλλιώς το Δείκτη Αντίληψης για τη Διαφθορά σε αυτό.

Σήμερα εκδόθηκε η 2η αναφορά διαφάνειας, η οποία αναφέρεται στο 2ο μισό του 2012, δηλαδή από 1η Ιουλίου έως και 31 Αυγούστου. Μαζί με την 1η αναφορά διαφάνειας, μπορείτε να βρείτε και τις δύο αναφορές στην ειδική σελίδα transparency.twitter.com. Οι αναφορές αυτές αναφέρονται σε 3 κύριες κατηγορίες:
- Σε χώρες οι οποίες ζήτησαν από το Twitter πληροφορίες κάποιων λογαριασμών του
- Σε χώρες οι οποίες ζήτησαν από το Twitter να αφαιρεθεί περιεχόμενο του
- Σε αιτήματα σχετικά με απόσυρση περιεχομένου του Twitter λόγω παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων

Συνολικά μέσα στο 2012 υπήρξαν 1858 αιτήματα για πληροφορίες κάποιου Twitter λογαριασμού, 48 αιτήματα για αφαίρεση περιεχομένου και 6.646 Tweets τα οποία παραβίασαν πνευματικά δικαιώματα. Οι χρήστες πρέπει να γνωρίζουν, γι’αυτό και το Twitter ανοίγει τα χαρτιά του και δίνει πληροφορίες για την κάθε χώρα, μέσα σε αυτές και για την Ελλάδα.
Η παρουσίαση του site με τις αναφορές διαφάνειας δεν έγινε τυχαία τη σημερινή ημέρα, καθώς σήμερα γιορτάζουμε την παγκόσμια ημέρα Ιδιωτικότητας των Δεδομένων μας (Data Privacy Day).

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain