Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Η Γερμανία υπερασπίζεται του χρήστες του Internet


Δικαίωμα αποζημίωσης σε περίπτωση βλάβης ή διακοπής των συνδέσεων

Το Ομοσπονδιακό δικαστήριο της Καρσλρούης στη Γερμανία, με απόφαση του, υπερασπίζεται το δικαίωμα των πολιτών για τη χρήση του Internet. 


Πλέον, οι Γερμανοί θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν αποζημίωσης σε περίπτωση που η εταιρία παροχής παρουσιάσει κάποια βλάβη στο δίκτυό της με αποτέλεσμα τη διακοπή της σύνδεσης στο Διαδίκτυο.

Το δικαστήριο έλαβε υπόψιν του, την ιστορία ενός άνδρα που για σχεδόν δύο μήνες, δεν είχε τη δυνατότητα να συνδεθεί στο Internet, παρά το γεγονός ότι πλήρωνε κανονικά τη συνδρομή του. Ο ίδιος, ενώ έλαβε αποζημίωση για την επιπλέον χρήση του κινητού του τηλεφώνου, θεώρησε, πολύ σωστά, πως θα έπρεπε να αποζημιωθεί και για την απώλεια του Internet.

Πλέον η χρήση του διαδικτύου θεωρείται βασική ανάγκη και ως τέτοια θα πρέπει να αντιμετωπίζεται. Όπως δήλωσε και ο εκπρόσωπος του δικαστηρίου «το Internet στις μέρες μας παίζει σημαντικό ρόλο στις ζωές των ανθρώπων, με πάρα πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Έτσι η απώλεια της σύνδεσης μπορεί να συγκριθεί με τον περιορισμό στη χρήση του αυτοκινήτου».

Πηγή: newsbeast

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain