Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Ωπ! Αυτό είναι το πρώτο Firefox OS smartphone

Μπορεί από την Mozilla να λένε ότι δεν πρόκειται να κυκλοφορήσουν οι ίδιοι smarphone με το νέο λειτουργικό που ετοιμάζουν, αλλά μόλις ανακοίνωσαν ένα Developer Preview Phone για όλους εκείνους τους developers που θέλουν να παίξουν με το λειτουργικό και να σχεδιάσουν εφαρμογές.



Το hardware του παραμένει στα βασικά: οθόνη HVGA στις 3,5 ίντσες, επεξεργαστής Snapdragon S1 στο 1 GHz, 512MB RAM, 4GB μνήμης που επεκτείνεται μέσω microSD, υποστήριξη WiFi, 2G και 3G. Με αυτά τα βασικά specs, η μπαταρία στα 1580 mAh, δεν μπορεί παρά να είναι «αρκετή» για ένα τέτοιο τηλέφωνο.
Δεν ξέρουμε ακόμα τιμή. Όπως δεν ξέρουμε πολλά για το open source λειτουργικό. Βλέπουμε όμως, πως η συσκευή διαθέτει ένα και μοναδικό button, τα εικονίδια των εφαρμογών δεν κάνουν εκπτώσεις στιςκαμπύλες τους και το πορτοκαλί, αλλά και το λευκό, φαίνονται πα-νε-μορ-φα.
Η συσκευή θα είναι ξεκλείδωτη φυσικά και θα τα Over the Air updates θα είναι συνεχή ώστε να ενημερώνονται οι developers και υποθέτουμε ότι άμεσα θα γνωρίζουμε και την τιμή του.
Με ενδιαφέρον διαβάζουμε ότι δημιουργός της συγκεκριμένης συσκευής είναι η Ισπανική GeeksPhoneσε συνεργασία με την Telefonica και απ’ ότι βλέπουμε στην ιστοσελίδα της, αναμένεται να κυκλοφορήσει άλλο ένα Firefox OS smartphone, το Peak, στις 4,3 ίντσες. Το μόνο που απομένει για να ερωτευτούμε, είναι να μάθουμε τιμές.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain