Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Αδίκημα το «ξεκλείδωμα» των συσκευών στις ΗΠΑ


Βάση νέου νόμου κρίνεται παράνομη η διαδικασία

Μέχρι στιγμής πολλοί πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, κλείδωναν τις διάφορες συσκευές με το δίκτυό τους, ώστε να μη μπορεί κάποιος να αλλάξει πάροχο, διατηρώντας την ίδια συσκευή. Φυσικά, πολλοί χρήστες προσπαθούσαν να προσπεράσουν το συγκεκριμένο εμπόδιο με διάφορους τρόπους.

Οι δικαστικές αρχές στις Ηνωμένες Πολιτείες όμως, πρόσφατα θεσμοθέτησαν ένα νέο νόμο, σύμφωνα με τον οποίο κρίνεται ως παράνομη μία τέτοια ενέργεια από την πλευρά των χρηστών, προστατεύοντας έτσι τις διάφορες εταιρίες. Η νέα ρύθμιση αφορά smartphone αλλά και tablet συσκευές.

Είναι γεγονός, πως ειδικότερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι περισσότεροι χρήστες χρησιμοποιούν ξεκλείδωτες, κορυφαίες συσκευές, αλλά με την αλλαγή της νομοθεσίας θα πρέπει να συμβιβαστούν και να αλλάξουν τον πάροχο τους σε αυτόν από τον οποίο προμηθεύτηκαν την συσκευή τους.

Σημαντική εξαίρεση αποτελούν οι συσκευές που βρίσκονται ήδη σε χρήση ή που έχουν αγοραστεί πρόσφατα. Έτσι ίσως να δημιουργηθεί μία νέα αγορά μεταχειρισμένων συσκευών που θα είναι νόμιμα «ξεκλείδωτες».

Πηγή: newsbeast

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain