Σάββατο, 31 Μαρτίου 2012

Σε λίγο θα μπορείς να ρωτάς το Wikipedia και αυτό να σου απαντάει


Big News. Φανταστείτε μία τράπεζα πληροφοριών που θα είναι πλήρως αναζητίσιμη αλλά και ανανεώσιμη τόσο απόανθρώπους όσο και από μηχανές. Αυτό θα είναι το Wikidata και είναι το νέο project από το ίδρυμα Wikimedia, που θα πραγματοποιηθεί με χρηματοδότηση από τη Google, τον Paul Allen και άλλους.

Εντός του 2013 το Playstation 4

Μέχρι τον Δεκέμβριο του επόμενου έτους θα έχει κυκλοφορήσει το Playstation 4, σύμφωνα με αρκετά αξιόπιστες πληροφορίες. Μάλιστα αναφέρεται ότι θα ονομάζεται Orbis και ότι θα μπορεί συνδέεται με το Playstation Vite.

Πρόγραμμα "Discover Vodafone"

Η Vodafone Ελλάδος μετά την επιτυχία του περσινού Προγράμματος «Discover Vodafone» συνεχίζει και φέτος να προσφέρει σε τελειόφοιτους και απόφοιτους μεταπτυχιακών προγραμμάτων ή Πολυτεχνικών σχολών τη δυνατότητα να γνωρίσουν το συναρπαστικό χώρο των τηλεπικοινωνιών αλλά και να αποκτήσουν ουσιαστική εργασιακή εμπειρία αναδεικνύοντας ταυτόχρονα και τις δυνατότητες τους.

"Το Ναυάγιο των Αντικυθήρων: το πλοίο, οι θησαυροί, ο μηχανισμός" στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Στο Ναυάγιο των Αντικυθήρων είναι αφιερωμένη η νέα περιοδική έκθεση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου για το 2012. Για πρώτη φορά θα παρουσιαστεί το σύνολο σχεδόν των αρχαιοτήτων, οι οποίες ανελκύσθηκαν, κατά τα έτη 1900-1901 και 1976, από το περίφημο Ναυάγιο των Αντικυθήρων, νοτίως της Πελοποννήσου.

Έρχεται το Google tablet

Το Google tablet, μια συσκευή με λειτουργικό Android και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι θα κυκλοφορήσει η Google μέσα από το Google Store. Παράλληλα φυσικά οι καταναλωτές θα μπορούν να αγοράσουν συσκευές με Android κατασκευασμένες από την Asus και την Samsung.

Ανακοίνωση iSquare για το νέο iPad

H iSquare εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το λανσάρισμα του νέου iPad στη χώρα μας ταυτόχρονα με ακόμα 24 χώρες σε όλη την Ευρώπη. Η επίσημη αντιπροσωπεία της Apple στην Ελλάδα πληροφορεί το κοινό τα εξής: “Μέριμνα της iSquare, ως επίσημου διανομέας της Apple, είναι η συμπόρευση της ελληνικής αγοράς με την Ευρωπαϊκή, και η παροχή στον Έλληνα καταναλωτή ακριβώς ό,τι προσφέρεται στις μεγάλες αγορές της Ευρώπης, την ίδια ακριβώς στιγμή. Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος, όπως ήταν αναμενόμενο, τα πρώτα κομμάτια του νέου iPad δεν ήταν δυνατόν να καλύψουν την τεράστια ζήτηση. Σταδιακά η διαθεσιμότητα θα βελτιωθεί και σύντομα θα υπάρχει ικανοποιητική επάρκεια. Το ίδιο φαινόμενο παρατηρήθηκε σε όλες τις χώρες που λανσαρίστηκε το iPad”.

Παρασκευή, 30 Μαρτίου 2012

Στο ανοιχτό λογισμικό στρέφεται το ισλανδικό δημόσιο για να μειώσει τις δαπάνες του

Μπορεί η Ισλανδία όπως και η Ελλάδα να έχει σοβαρά οικονομικά προβλήματα όμως αντίθετα με εμάς, βρίσκει τρόπους να τα αντιμετωπίσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η επίσημη στροφή της χώρας προς το ανοιχτό και ελεύθερο λογισμικό.

Τον Οκτώβριο αναμένονται τα Windows 8

Τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν τελικά τον Οκτώβριο που μας έρχεται σύμφωνα με πληροφορίες. Η ίδια η Microsoft βέβαια αρνήθηκε να κάνει το παραμικρό σχόλιο σχετικά με το θέμα αλλά σε προηγούμενες ανακοινώσεις είχε και αυτή αφήσει να εννοηθεί ότι η κυκλοφορία του νέου λειτουργικού θα γίνει εντός του 2012.

Δεν θα στραφεί δικαστικά εναντίον εργοδοτών που ζητούν password το Facebook


Προκειμένου να περιορίσει το φαινόμενο που θέλει τους εργοδότες να ζητούν από τους υποψήφιους για πρόσληψη πρόσβαση στο προφίλ τους στο Facebook με στόχο να σχηματίσουν  πλήρη εικόνα γι' αυτούς, η υπηρεσία τόνισε ότι η απαίτηση του κωδικού ενός χρήστη συνιστά παραβίαση των κανόνων χρήσης της.

Ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των νέων από τη Microsoft

Τη διάθεση της νέας διαδικτυακής εφαρμογής αξιολόγησης γνώσεων χρήσης Η/Υ Skillage ανακοίνωσε η Microsoft, διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τις δράσεις της για την ενίσχυση του ψηφιακού αλφαβητισμού και επικεντρώνοντας την προσπάθειά της στην ενδυνάμωση των δεξιοτήτων των νέων που αναζητούν εργασία. Η ανακοίνωση αυτή γίνεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων (eSkills Week / 26-30 Μαρτίου), της σημαντικής πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της οποίας επίσημος υποστηρικτής είναι η Microsoft, που αποσκοπεί στην αφύπνιση του κοινού σχετικά με τη σημασία των ψηφιακών δεξιοτήτων στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και τον καθοριστικό τους ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Αλλάζει ο ορθογραφικός έλεγχος στο Google Docs

Λειτουργία αυτόματης διόρθωσης που θα αντλεί λεξιλόγιο από τον παγκόσμιο ιστό και τα δεδομένα που συλλέγουν τα bots της  εισήγαγε η Google στο Google Docs.
Το χαρακτηριστικό της νέας λειτουργίας είναι ότι αντί να περιορίζεται σε σε κάποιο παραδοσιακό και πεπερασμένου μεγέθους λεξικό, χρησιμοποιεί το ίδιο το Διαδίκτυο, προσαρμόζεται σε αυτό και διαμορφώνει το λεξιλόγιο που χρησιμοποιεί ανάλογα με την γλωσσική του εξέλιξη.

Πέμπτη, 29 Μαρτίου 2012

Το PS4 χωρίς συμβατότητα με PS3 games και μεταχειρισμένους τίτλους?Σύμφωνα με το site Kotaku, το επόμενο Playstation είναι πολύ πιθανό να έχει την κωδική (ή ακόμα και εμπορική) ονομασία Orbis, και να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2013. Υπάρχουν όμως και ανησυχητικές φήμες ότι το μελλοντικό PS4 δεν θα είναι συμβατό με τη συλλογή παιχνιδιών του νυν PS3. Τα «καλά» νέα έχουν όμως και συνέχεια.

To Internet ως μοχλός ανάπτυξης Ευκαιρία 3 δισ. ευρώ για την ελληνική οικονομία καταδεικνύει έρευνα της BCG, που υποστηρίχθηκε από τη Google2,9 δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον μπορεί να συνεισφέρει στην ελληνική οικονομία το Internet, σύμφωνα με μελέτη της The Boston Consulting Group, που διεξήχθη με την υποστήριξη της Google.

Το Android 4.0.4 «προσγειώθηκε» στο Motorola XoomΠριν από ενάμισι μήνα η Motorola είχε ανακοινώσει ποιες συσκευές της θα αναβαθμιστούν με το Ice Cream Sandwich και πότε. Τώρα φαίνεται πως ο πρώτος τυχερός θα είναι το Xoom.

Ζ380: το πρώτο ultrabook της Toshiba είναι εντυπωσιακό Βάρος μόλις 1,1 κιλό και αντοχή 8 ωρώνTo Z380 είναι ο κωδικός που χρησιμοποιεί η Toshiba για το πρώτο ultrabook, έναν δηλαδή φορητό υπολογιστή που χαρακτηρίζεται από χαμηλό βάρος, όμορφο σχεδιασμό και γρήγορη εκκίνηση. Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε και στην Ελλάδα τις δύο εκδόσεις, το περισσότερο επαγγελματικό -και ακριβό- Portégé Z830 και το -πιο καταναλωτικό και προσιτό- Satellite Z830, από τα οποία, όμως, προς το παρόν θα δούμε μόνο το πρώτο και σε τιμή, μάλιστα, που θα ξεκινά από τα 1300 ευρώ.

Ελληνική διάκριση σε διαγωνισμό της Microsoft για εκπαιδευτικούς Ελληνική διάκριση σε διαγωνισμό της Microsoft για εκπαιδευτικούςΣημαντική διάκριση πέτυχε έλληνας εκπαιδευτικός, στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό για Πρωτοπόρους Εκπαιδευτικούς που φιλοξενήθηκε στο Πανευρωπαϊκό Φόρουμ “Συνεργάτες στη Μάθηση” 2012 της Microsoft. Η εκδήλωση διεξήχθη στη Λισαβόνα, από τις 19 έως τις 22 Μαρτίου, συγκεντρώνοντας 250 εκπαιδευτικούς από περισσότερες από 40 ευρωπαϊκές χώρες.

Ήρθε το Motoluxe από τη MotorolaΣτην ελληνική αγορά ξεκινάει να διατίθεται το νέο smartphone της Motorola, Motoluxe, μια συσκευή με λειτουργικό Android, οθόνη 4 ιντσών και πλήθος ακόμα χαρακτηριστικών.

Δευτέρα, 26 Μαρτίου 2012

Εκτός υπολογιστών 4 στους 10 Ελληνες Τουλάχιστον στους νέους τα πάμε καλύτεραΣτη... συνηθισμένη περιοχή της κατάταξης μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. βρίσκεται η χώρα μας (και) όσον αφορά στη χρήση των υπολογιστών από τον πληθυσμό.

Πλήρωσα-μίζα.com!Πήγατε για δουλειά σε δημόσια υπηρεσία και σας ζήτησαν μίζα. Δώστε τους…στεγνά μέσω διαδικτύου.

Πόσο κοστίζει η νόμιμη επιστροφή φόρου στην Ινδία; Μίζα 10.000 ρουπιών.

Πόσο πάει να βάλεις το παιδί σου, που ήδη έχει συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά, στο γυμνάσιο στο Ναϊρόμπι; Μπαξίσι 20.000 σελινιών.

Το να πάρεις δίπλωμα οδήγησης στο Πακιστάν, αφού έχεις περάσει επιτυχώς τις εξετάσεις; Λάδωμα 3.000 ρουπιών.

Αυτές είναι μερικές μόνο από τις 400.000 ανώνυμες καταγγελίες που έγιναν στην ιστοσελίδα Ipaidabribe.com (ελληνιστί πληρωσαμιζα.com) που έχουν δημιουργήσει η Σουάτι Ραμανατάν και ο σύζυγός της Ραμές.

Οι Σουηδοί μάγοι και το νέο iPadLove it or hate it, πρέπει να παραδεχτείς ένα πράγμα: το iPad το χρησιμοποιείς για να κάνεις πολλά πράγματα, είτε για να σερφάρεις, είτε για να παρακολουθήσεις ή να αλληλεπιδράσεις με τα media, ή για να παίξεις παιχνίδια.

Η Mozilla ενεργοποιεί την κρυπτογράφηση των αποτελεσμάτων αναζήτησης στη Google από προεπιλογήΗ Mozilla εξετάζει αυτήν την περίοδο ένα νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα ενεργοποιεί, από προεπιλογή, την κρυπτογράφηση στις αναζητήσεις, που κάνουν οι χρήστες του Firefox στη Google.

Προσοχή: Αν είσαι κάτοχος Nokia Windows Phone διάβασε εδώ. Λογικά, θα ενθουσιαστείςΔεν ξέρω τι λένε τα στατιστικά για τις πωλήσεις των Windows Phone, αλλά το interface τους είναι ένα από τα πιο clean και καλοσχεδιασμένα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Όχι, δεν αναφέρομαι στην ευχρηστία του λειτουργικού παρά μόνο στο «φαίνεσθαι».

Κρατήσεις για το Instagram σε Android"Θέλετε να είστε πρώτος στη σειρά για την έκδοση του Instagram για το Android; Αφήστε μας το email σας".

Σε μια προφανή προσπάθεια να συντηρήσει το ενδιαφέρον γύρω από το όνομα της εφαρμογής της, η εταιρεία που βρίσκεται πίσω από το Instagram καλεί τους κατόχους συσκευών με Android να δώσουν μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαθεσιμότητα της έκδοσης.

Το νέο γραφικό περιβάλλον του Apple TV απορρίφθηκε από τον Steve Jobs στο παρελθόνΤο site Macgasm αναφέρει σήμερα ένα ενδιαφέρον tweet από τον πρώην Apple TV engineer Michael Margolis ο οποίος ισχυρίζεται ότι το νέο γραφικό περιβάλλον του Apple TV 3ης γενιάς ήταν να κυκλοφορήσει πέντε χρόνια πριν αλλά επειδή δεν άρεσε στον Steve Jobs απορρίφθηκε.

Mobile Safari: Πρόβλημα ασφαλείας στην έκδοση 5.1Η εταιρεία ασφαλείας MajorSecurity.net εντόπισε κενό ασφαλείας στη mobile έκδοση του Safari, παρατηρούμενο στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού iOS 5.1.

Νέο iPhone τον Οκτώβρη με LTE και ίδια οθόνη (;)Νέες πληροφορίες για το επόμενης γενιάς iPhone δημοσιεύει η ιστοσελίδα iMore παραθέτοντας καλά πληροφορημένη πηγή. Το δημοσίευμα επαναλαμβάνει την πληροφορία για δημιουργία ενός ακόμα μικρότερου dock από το τωρινό 30-pin dock connector κάτι που θα επέτρεπε στην Apple να αξιοποιήσει τον περίσσιο χώρο για άλλα εξαρτήματα.

Σάββατο, 24 Μαρτίου 2012

Ουρές και στην Ελλάδα για το iPad

Σήμερα είναι η πρώτη μέρα διάθεσης του νέου iPad στην Ελλάδα και τα Apple Fanboys της Ελλάδας αποδεικνύουν ότι δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τα αντίστοιχα του εξωτερικού. Έτσι λοιπόν πιστά στην παράδοση σχημάτισαν και αυτά ουρές προκειμένου να πάρουν τη νέα συσκευή της Apple όσο πιο γρήγορα γίνεται.

UP Greek Tourism: η Ελλάδα στην Times Square

Ξεκίνησε σήμερα, η εκστρατεία «UP Greek Tourism» στην Times Square της Νέας Υόρκης. Αναφερόμαστε φυσικά στο «UP Greek Tourism» την πρωτοβουλία τριών Ελλήνων, του Γιώργου Κλειβοκιώτη, του Στάθη Χαϊκάλη και του Ονίκ Παλαντζιάν, οι οποίοι κατάφεραν να συγκεντρώσουν το απαραίτητο ποσό για την εκστρατεία μέσω του crowd-funding.

Νέα σειρά φορητών υπολογιστών της Toshiba

Νέες σειρές φορητών υπολογιστών τόσο για επαγγελματική όσο και προσωπική χρήση παρουσίασε η Toshiba Europe. Οι προδιαγραφές τους αντανακλούν την αυξανόμενη ζήτηση για πολυμέσα σε 2D και 3D σε φορητούς υπολογιστές για ταχύτατη ανταλλαγή δεδομένων μεταξύ συσκευών  ή συνδέσεων στο διαδίκτυο.

Δεν θα έρθει το Angry Birds Space στο Windows Phone

Μπορεί το Angry Birds Space να κυκλοφόρησε για PC, Mac, Android και iOS αλλά απ' ο,τι φαίνεται η Rovio πρόκειται να στεναχωρήσει τoυς κατόχους συσκευών Windows Phone.

28 Μαρτίου: Μέρα Ελευθερίας Εγγράφων

Σας έτυχε ποτέ να σας στείλουν ένα αρχείο που να μην μπορείτε να διαβάσετε; Πιθανότατα ήταν αρχεία docx, xlsx και άλλες μορφές αρχείων Microsoft Office 2007/2010 ενώ εσείς διαθέτατε μια παλιότερη έκδοση της σουίτας της Microsoft ή μια εντελώς διαφορετική σουίτα. Θα μπορούσε επίσης να ήταν αρχείο φτιαγμένο στο Apple iWork αλλά εσείς να μην διαθέτατε υπολογιστή Mac για να το διαβάσετε.


«Πρωταθλητής» του internet ο Google ChromeΚατά πέντε εκατομμύρια χρήστες ξεπέρασε ο Google Chrome τον Internet Explorer, με αποτέλεσμα να αναδειχθεί ως ο πιο δημοφιλής web browser, έστω κι αν η πρωτιά του κράτησε μόνο μία μέρα.

Πρωτοβουλία για ανοικτό WiFiΜια ενδιαφέρουσα πρωτοβουλία που έχει ως στόχο να βελτιωθεί η δωρεάν ασύρματη πρόσβαση στο Internet σε πλατείες, πεζόδρομους, και σε δημόσιους χώρους είναι το openwifi.gr. Μη σας μπερδεύει το όνομά του, αλλά το openwifi.gr δεν είναι μόνο ένα site αλλά μία συνολική δράση της Εταιρίας Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα( ΕΕΛ/ΛΑΚ) με στόχο την ανεύρεση εθελοντών που αναλαμβάνουν να εγκαταστήσουν, να λειτουργήσουν και να προωθήσουν την χρήση του Open wifi hot spot καθώς και η διαθεσιμότητα μόνιμης σύνδεσης στο διαδίκτυο.

Benchmark με 4 κάρτες Nvidia GeForce GTX 680 σε SLiΟι νέες κάρτες γραφικών GeForce GTX 680 της Nvidia με το νέο GPU GK104 (κωδικό όνομα Kepler), αρχιτεκτονικής 28nm είναι ένα βήμα πριν την ευρεία διάθεση τους στην αγορά. Την τελευταία φορά που αναφερθήκαμε στη GTX680, η Nvidia δεν την είχε ανακοινώσει επίσημα, όμως τώρα η εταιρεία έκανε τα αποκαλυπτήρια. Μάλιστα είδαν το φως του ήλιου και τα πρώτα δείγματα ολοκληρωμένων καρτών από την Asus και τη Zotac.

Κυκλοφόρησε το νέο iPad στην Ελλάδα… Όλες οι λεπτομέρειεςΤο νέο iPad έφτασε και στη χώρα μας. Από σήμερα το πρωί, η συσκευή διατίθεται σε δίκτυα και καταστήματα λιανικής, για όσους ενδιαφέρονται να την αποκτήσουν.

Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2012

Samsung Galaxy S III με dual-core επεξεργαστή και γραφικά quad-core

Παρόλο που η Samsung αρνείται να πει το παραμικρό, όλοι γνωρίζουμε ότι η μέρα που θα κυκλοφορήσει το Galaxy S III όλο και πλησιάζει. Όπως όλα δείχνουν λοιπόν ο αντικαταστάτης του S II μάλλον θα έχει επεξεργαστή Exynos 4412 με 2 πυρήνες ARM Cortex A9 32nm στο 1.5 ή 1.8GHz, quad-core ARM Mali GPU, 64-bit Neon media engine όπως βέβαια και δυνατότητα υποστήριξης εικόνας σε ποιότητα 1080p 3D. Αναφέρεται επίσης ότι το νέο τσιπ, θα έχει ιδιαίτερα αυξημένη απόδοση ενώ ταυτόχρονα η κατανάλωση ενέργειας του θα είναι μειωμένη και έως 50%.

Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2012

«Χωρίς Μεσάζοντες»: Το νέο κοινωνικό δίκτυο που φέρνει σε επαφή παραγωγούς με καταναλωτέςΤώρα στην ιστοσελίδα www.xoris.gr θα βρείτε το νέο social network «Χωρίς Μεσάζοντες», το οποίο έκανε πρεμιέρα πριν λίγες ημέρες.


Διαθέσιμο (επιτέλους) το Angry Birds Space!Το Angry Birds Space διαδραματίζεται -όπως γίνεται αντιληπτό και από το όνομά του- στο διάστημα σε δύο πλανήτες που έχουν μηδενική βαρύτητα. Έχει αρκετούς νέους «χαρακτήρες» -σε σχέση με τα «πουλάκια» που είχαμε γνωρίσει έως τώρα στο παιχνίδι- , μια νέα καινοτόμα physics engine, ενώ σε αυτή τη φάση είναι διαθέσιμα 60 επίπεδα στο game.

Παράπονα για το νέο iPadΜνήμες του antennagate ξυπνούν οι αναφορές για ένα πρόβλημα που φέρεται να αντιμετωπίζει το νέο iPad στη σύνδεσή του με ασύρματα δίκτυα. Εκτός από αυτό, παράπονα διατυπώνονται για την αυτονομία της συσκευής στις εκδόσεις που διατίθενται στις ΗΠΑ αλλά και για τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται κατά τη λειτουργία της.

H Zynga αγόρασε τους... σκιτσογράφουςΔεν πρόλαβαν καλά καλά να στεγνώσουν τα pixels στο θέμα που γράφαμε για το Draw Something και η Zynga έκανε τελικά την αναμενόμενη κίνηση.

Game of Thrones ΙΙ στη Nova Πρεμιέρα στις 3 Απριλίου, 48 ώρες μετά την Αμερική.Το «Game of Thrones», η εξαιρετική τηλεοπτική σειρά με εκατομμύρια φανατικούς φίλους σε όλον τον κόσμο αλλά και την Ελλάδα, έρχεται τον Απρίλιο αποκλειστικά στη Nova, σε High Definition ποιότητα, με το δεύτερο κύκλο επεισοδίων.

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Apple για την καθιέρωση μικρότερης SIMΔημοσίευμα των Financial Times αναφέρει ότι η Apple βρίσκεται σε «πόλεμο» με τους υπόλοιπους κατασκευαστές τηλεφώνων σχετικά με το επόμενο πρότυπο πάνω στις κάρτες SIM.

Οι εφαρμογές για iPhone φαίνονται εκπληκτικές στο νέο iPad, ακόμα και σε ανάλυση double pixel


Όπως είχαμε αναφέρει και στο post για τα πρώτα reviews του νέου iPad, οι εφαρμογές για iPhone εμφανίζονται τρομερά βελτιωμένες στη Retina οθόνη, ακόμα και όταν ανοίγουν σε double pixel ανάλυση. Για του λόγου το αληθές, η ιστοσελίδα TouchArcade πήρε μερικά screenshots των γνωστών παιχνιδιών Real Racing και Real Racing HD, και σύγκρινε την εικόνα στα iPad 2 και new iPad. Η διαφορά είναι κάτι παραπάνω από εμφανής.

Αναβάθμιση στο AirDisplay υποστηρίζει το νέο iPad,ενεργοποιεί το HiDPIΑναβάθμιση στην εφαρμογή Air Display για το iPhone και iPad ανακοίνωσε η εταιρεία Avatron με την οποία θα υποστηρίζεται πλήρως η Retina οθόνη του νέου iPad και η ανάλυση 2048×1536 pixels.

Το νέο iPad έρχεται στην Ελλάδα

Το νέο iPad  έρχεται στην Ελλάδα την Παρασκευή 23 Μαρτίου και θα είναι διαθέσιμο σε άσπρο και μαύρο χρώμα, σε μοντέλα Wi-Fi και Wi-Fi + 4G των 16GB, 32GB και 64GB, ξεκινώντας από τα 509 ευρώ. Ταυτόχρονα όμως το iPad 2 στα 16GB σε μοντέλα Wi-Fi και Wi-Fi + 3G, άσπρο & μαύρο θα συνεχίσει να διατίθεται αλλά η τιμή του θα ξεκινά από τα 429 ευρώ. Οι καταναλωτές θα μπορούν από την Παρασκευή να αγγίξουν και να προμηθευτούν το νέο iPad μέσα από όλο το επίσημο δίκτυο των αλυσίδων λιανικής σε όλη την Ελλάδα, στα έξι καταστήματα των Apple Premium Reseller, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη καθώς και από το δίκτυο των Apple Authorised Reseller.

Διαγωνισμός "Crazy Business Ideas"

Διαγωνισμό επιχειρηματικότητας και καινοτομίας με γενικό τίτλο «Crazy Business Ideas» διοργανώνει το IST, με στόχο να δώσει την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να αναδείξουν τις ιδέες τους για ένα νέο προϊόν ή επιχείρηση, αλλά και να τις μετουσιώσουν σε επιχειρηματική πράξη.

Τετάρτη, 21 Μαρτίου 2012

Υποχρεωτικό το νέο Gmail από 27 Μαρτίου


Αν και η Google συνήθως προσέχει τους χρήστες της, σε ό,τι αφορά το Gmail αποφάσισε να μην τους δώσει πολλές επιλογές. Ενώ λοιπόν η χρήση του νέου Gmail μέχρι τώρα ήταν προαιρετική, τα πράγματα πρόκειται να αλλάξουν στο εγγύς μέλλον.

Η αυτοκρατορία του Facebook και οι χώρες με την μεγαλύτερη δικτύωσηΠριν από οκτώ χρόνια, το Facebook ξεκίνησε ως ένα online κοινωνικό δίκτυο που συνέδεε μια μικρή κολεγιακή κοινότητα στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Σήμερα η εταιρεία διαθέτει 845 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο και έναν «πλούτο»  δεδομένων.

Τρία εκατομμύρια νέα iPad σε τρεις μέρες. Μαθήματα πολλαπλασιασμού και κερδοφορίαςΗ Apple ανακοίνωσε πως πούλησε 3 εκατομμύρια νέα iPad, (ή iPad 3, όπως σας αρέσει καλύτερα) τις τρεις πρώτες μέρες της κυκλοφορίας του, σε 11 χώρες. Το λανσάρισμα σε άλλες 24 χώρες, μεταξύ αυτών και η Ελλάδα, θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, 23 Μαρτίου.

Το πλήρες αρχείο του Αλβέρτου Αϊνστάιν, στον browser σουΝα ένας από τους πολλούς λόγους που μας αρέσει η ψηφιακή εποχή. Όταν πέθανε ο Αλβέρτος Αϊνστάιν, μία από τις θρυλικές μορφές της σύγχρονης επιστήμης, δώρισε το αρχείο  του στο Εβραϊκό Πανεπιστήμιο της Ιερουσαλήμ. Επιστολές, πολιτικές, επαγγελματικές και ερωτικές, σημειώσεις, βιβλία, ακόμα και τα δικαιώματα των φωτογραφιών του, έγιναν δωρεά στο συγκεκριμένο πανεπιστήμιο.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain