Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Προσοχή: Αν είσαι κάτοχος Nokia Windows Phone διάβασε εδώ. Λογικά, θα ενθουσιαστείς



Δεν ξέρω τι λένε τα στατιστικά για τις πωλήσεις των Windows Phone, αλλά το interface τους είναι ένα από τα πιο clean και καλοσχεδιασμένα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή. Όχι, δεν αναφέρομαι στην ευχρηστία του λειτουργικού παρά μόνο στο «φαίνεσθαι».


Επίσης δεν ξέρω αν το γνωρίζεις ήδη, αλλά η ίδια η Microsoft όταν διέθεσε το OS για τη σειρά Lumia, έδωσε το ελεύθερο στη Nokia να το διαμορφώσει κατά το δοκούν. Μιλάμε μόνο για το front-end. Ασχέτως αν οι Φινλανδοί αποφάσισαν ότι το Metro UI τους καλύπτει ως έχει.

Πρόσφατα οι άνθρωποι του Pocketnow έγραψαν ότι  στα χέρια τους ήρθαν μερικά Windows Phone mock-ups (ελληνιστί πρωτότυπα) με «πειραγμένο» interface, από έναν αρχισχεδιαστή του τμήματος R&D της Nokia. Και σίγουρα με εμφάνιση πολύ ανώτερη από τη στάνταρ του λειτουργικού. Αν δεν με πιστεύεις μάλιστα τσέκαρε και τις φωτογραφίες…

Παρόλα αυτά ο συγκεκριμένος σχεδιαστής, μάλλον για κακή μας τύχη (ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε δουλέψει και για το 808 PureView), άλλαξε εργασία και πλέον τους καρπούς του ορέγεται η Accenture. Άρα τα concepts που βλέπεις εδώ, το πιθανότερο είναι να μη βγουν ποτέ στην παραγωγή. Τουλάχιστον όχι στη μορφή που έχουν.

Και λέω τουλάχιστον όχι, γιατί όπως δήλωσε και η ίδια η Nokia στο Pocketnow «τα συγκεκριμένα concept phones αφορούν σε σχεδιαστικές εξερευνήσεις του ίδιου του σχεδιαστή και δε σημαίνουν τίποτα για την εταιρία». Ή με άλλα λόγια είναι σαν να παραδέχονται έμμεσα οι Φινλανδοί, ότι δεν είναι τόσο χαζοί προκειμένου να ξοδεύουν το χρόνο τους για κάτι που δεν πρόκειται ποτέ να κυκλοφορήσει. Φαντάσου κάτι αντίστοιχο με εμάς τους δημοσιογράφους του ειδικού τύπου. Θα πίστευες ποτέ ας πούμε, ότι πήγα στην Αγγλία και στην Αμερική για τα iPhone και iPad μόνο από καπρίτσιο; Έ, κάπως έτσι… Κάτοχε Lumia 710, 800 και σύντομα 900 κάνε μια ευχή. Να δεις που αν πραγματοποιηθεί θα είναι για το καλό σου.

you.gr

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain