Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Εκτός υπολογιστών 4 στους 10 Ελληνες Τουλάχιστον στους νέους τα πάμε καλύτερα



Στη... συνηθισμένη περιοχή της κατάταξης μεταξύ των κρατών-μελών της Ε.Ε. βρίσκεται η χώρα μας (και) όσον αφορά στη χρήση των υπολογιστών από τον πληθυσμό.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν σήμερα από την Eurostat και αφορούν στο 2011 μόλις το 59% των κατοίκων της Ελλάδας, ηλικίας 16-74 ετών, έχει χρησιμοποιήσει έστω και μια φορά στη ζωή του υπολογιστή, ποσοστό που είναι από τα χαμηλότερα στην Ε.Ε.

Το ποσοστό αυτό φέρνει την Ελλάδα στην 25η θέση με τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία στις πιο κάτω θέσεις,ενώ πρωταθλητές αναδεικνύονται οι συνήθεις ύποπτοι, δηλαδή η Σουηδία, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Δανία και η Φινλανδία.

Στην ηλικιακή ομάδα 16-24 ετών είναι αλήθεια πως η εικόνα της Ελλάδας είναι κάπως καλύτερη, καθώς καταλαμβάνει την 21η θέση της κατάταξης με ποσοστό χρήσης υπολογιστών (έστω και για μία φορά) στο 97%. Πρόκειται για επίδοση ελαφρώς καλύτερη του ευρωπαϊκού μέσου όρου (96%), ο  οποίος χαμηλώνει κυρίως λόγω των χειρότερων επιδόσεων όχι μόνο στη Βουλγαρία και τη Ρουμανία αλλά και σε χώρες όπως η Ιταλία (με ποσοστό χρήσης 90% στους νέους) κα τη Γαλλία (93%).

you.gr

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain