Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Παράπονα για το νέο iPad



Μνήμες του antennagate ξυπνούν οι αναφορές για ένα πρόβλημα που φέρεται να αντιμετωπίζει το νέο iPad στη σύνδεσή του με ασύρματα δίκτυα. Εκτός από αυτό, παράπονα διατυπώνονται για την αυτονομία της συσκευής στις εκδόσεις που διατίθενται στις ΗΠΑ αλλά και για τη θερμοκρασία που αναπτύσσεται κατά τη λειτουργία της.


Ορισμένοι κάτοχοι του νέου tablet της Apple  λένε πως ενώ βρίσκονται εντός της εμβέλειας ενός ασύρματου δικτύου δεν καταφέρνουν να συνδεθούν με αξιοπρεπείς ταχύτητες. Μάλιστα ορισμένοι σημειώνουν πως εκτός από τη νέα έκδοση έχουν και το προηγούμενο μοντέλο, το iPad2, που στον ίδιο ακριβώς χώρο συνδέεται απρόσκοπτα.

Αυτό φαίνεται πως είναι το σημαντικότερο πρόβλημα στο νέο iPad, όχι όμως και το μόνο. Παράπονα διατυπώνονται και για την αυτονομία των μοντέλων που χρησιμοποιούν τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας τεχνολογίας LTE (σημειώνουμε πως τα συγκεκριμένα μοντέλα δεν πρόκειται να έρθουν στην Ευρώπη), καθώς σε αυτά τα σενάρια χρήσης η μπαταρία αδειάζει με μεγάλη ταχύτητα. Γίνεται επίσης λόγος για μεγάλο κύκλο φόρτισης που ενδεχομένως να οφείλεται στα συστήματα LED  που υποστηρίζουν την -υψηλής ευκρίνειας- οθόνη.

Το κακό τριτώνει με τις αναφορές για τη θερμοκρασία λειτουργίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις, κυρίως όταν χρησιμοποιείται κάποιο παιχνίδι που αξιοποιεί το εξελιγμένο σύστημα γραφικών, στο νέο iPad αναπτύσσονται θερμοκρασίες... καύσωνα της τάξης των 46,5 βαθμών Κελσίου.  Τη σχετική μέτρηση πραγματοποίησε το Consumer Reports που σπεύδει όμως να διευκρινίσει πως η  θερμότητα στο νέο iPad δεν θα πρέπει να προκαλεί ανησυχία για την υγεία των κατόχων τους.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain