Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ζ380: το πρώτο ultrabook της Toshiba είναι εντυπωσιακό Βάρος μόλις 1,1 κιλό και αντοχή 8 ωρών



To Z380 είναι ο κωδικός που χρησιμοποιεί η Toshiba για το πρώτο ultrabook, έναν δηλαδή φορητό υπολογιστή που χαρακτηρίζεται από χαμηλό βάρος, όμορφο σχεδιασμό και γρήγορη εκκίνηση. Η ιαπωνική εταιρεία παρουσίασε και στην Ελλάδα τις δύο εκδόσεις, το περισσότερο επαγγελματικό -και ακριβό- Portégé Z830 και το -πιο καταναλωτικό και προσιτό- Satellite Z830, από τα οποία, όμως, προς το παρόν θα δούμε μόνο το πρώτο και σε τιμή, μάλιστα, που θα ξεκινά από τα 1300 ευρώ.


Από την άλλη πλευρά, το Z380 είναι άκρως εντυπωσιακό, καθώς χρησιμοποιεί επεξεργαστές Intel Core 2ης γενιάς και έχει βάρος μόλις 1,12 κιλά! Το πάχος είναι μόλις 15,9 χιλιοστά και γενικότερα το μηχάνημα είναι εντυπωσιακά φορητό, ενώ επιπλέον είναι και ιδιαίτερα ανθεκτικό.

Για να ξεκινήσει να λειτουργεί δεν χρειάζεται παρά μερικά δευτερόλεπτα χάρη στην ύπαρξη ενός δίσκου τεχνολογίας SSD (solid state drive) με χωρητικότητα 128 GB. Η οθόνη είναι στις 13,3 ίντσες, ενώ είναι σημαντικό πως και καλά ηχεία υπάρχει (Dolby Advanced Audio) και πλήρεις θύρες, συμπεριλαμβανομένης και μίας USB 3.0.

Όσον αφορά την μπαταρία, το Z380 αντέχει 8 ώρες εκτός πρίζας, επίδοση που κρίνεται αρκετά ικανοποιητική.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain