Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

SmartEyeglass Attach!... Η απάντηση της Sony στα Google Glass!



Τα Google Glass τελικά δεν κατάφεραν να φέρουν την επανάσταση και αυτή τη στιγμή αποτελούν ένα high-tech gadget, το οποίο εξαιτίας της έλλειψης εφαρμογών και τηςυψηλής τιμής του, αδυνατεί να ξεκλειδώσει την πλήρη δυναμική του (παρόλο που ακόμη βρίσκεται σε beta φάση). Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι το συγκεκριμένο project της Google δημιούργησε ένα νέο trend στον κόσμο των νέων τεχνολογιών...  


Αυτό άλλωστε φανερώνει και η πρόσφατη απόφαση της Sony να ακολουθήσει το παράδειγμα της Google και να επιχειρήσει να μπει στο παιχνίδι των smart glasses, παρουσιάζοντας ένα είδος ανταγωνιστικού προϊόντος στα Google Glass, το οποίο ονομάζεται SmartEyeglass Attach!. Το συγκεκριμένα high-tech γυαλιά (που είναι πιο δόκιμο να χαρακτηρίζονται ως ένα attachment) θα ζυγίζουν μόλις 40 γραμμάρια και στο εσωτερικό τους θα υπάρχει ένας επεξεργαστής ARM Cortex A7. O χρήστης θα μπορεί να εκτελέσει τις λειτουργίες της συσκευής μέσω ενός μικροσκοπικού OLED microdisplay (0.23 ίντσες), το οποίο προβάλει μπροστά στα μάτια του μία ανάλυση της τάξεως των 600x400 pixels μέσω μίας οπτικής μονάδας. Βαδίζοντας στα χνάρια του Google Glass, η ξεχωριστή τεχνολογία του SmartEyeglass Attach!, θα υποστηρίζει Bluetooth 3.0, ενώ δεν θα μπορούσε να λείπει και η παραδοσιακή υποστήριξη σε Wi-Fi 802.11 b/g/n. Το μεγαλύτερο βέβαια πλεονέκτημα του εν λόγω gadget είναι ότι λόγω του εργονομικού σχεδιασμού του, θα μπορεί να προσαρμοστεί πάνω σε οποιαδήποτε γυαλιά, εν αντιθέσει με τα Google Glass, που απαιτούν έναν ειδικά διαμορφωμένο σκελετό για να λειτουργήσουν. Με αυτό τον τρόπο η Sony θεωρεί ότι θα καταφέρει να κάνει το SmartEyeglass Attach! πιο mainstream, αλλά και πιο ελκυστικό στον μέσο καταναλωτή.



H Sony έχει ήδη ξεκινήσει να ετοιμάζει ένα SDK, το οποίο θα βοηθήσει τους developers στο να δημιουργήσουν τις πρώτες εφαρμογές που θα υποστηρίζουν το SmartEyeglass Attach! και σίγουρα θα πρέπει να δώσει μεγάλη προσοχή στην ανάπτυξη των applications, έτσι ώστε να μην την πατήσει όπως η Google, καθώς ο μικρός αριθμός τους αποτελεί την αχίλλειο πτέρνα των Google Glass. Υπομονή μεχρι τις αρχές Ιανουαρίου, καθώς στην προσεχή CES, σίγουρα αναμένεται να μάθουμε περισσότερα για τα Google Glass "wannabe" της Sony!


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain