Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Επιστροφή στο μέλλον... με την κυκλοφορία του BlackBerry Classic!



Η BlackBerry εδώ και αρκετούς μήνες πραγματοποιεί τη δική της αντεπίθεση, προσπαθώντας να ανακάμψει οικονομικά και να επανέλθει και πάλι δυναμικά στο προσκήνιο. Μάλιστα, για αυτό το λόγο μέσα στους επόμενους μήνες αναμένεται να δούμε πολλές συσκευές από τη γνωστή καναδική εταιρεία. Μετά λοιπόν το Passport και το P9983, η BlackBerry παρουσίασε σε ένα επίσημο event στη Νέα Υόρκη, το BlackBerry Classic, μία πιο «business» πρόταση της σε σύγκριση με το Passport, που βγάζει έναν πιο mainstream χαρακτήρα.  


Ο CEO της BlackBerry, John Chen ενημέρωσε του δημοσιογράφους που παραβρέθηκαν στη συγκεκριμένη εκδήλωση ότι το BlackBerry Classic δεν είναι μία παλιά τεχνολογία, καθώς τα πάντα έχουν αναβαθμιστεί με το μοναδικό χαρακτηριστικό που θυμίζει τα παλιά να είναι τοQWERTY keyboard. Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο Chen ήταν μία πραγματικήπρόκληση για την εταιρεία το να μπορέσει να συνδέσει τις κλασικές λειτουργίες του BlackBerry στο νέο λειτουργικό BlackBerry 10. Το νέο μοντέλο της καναδικής εταιρείας διαθέτει μία touchscreen με διαγώνιο στις 3.5 ίντσες (ανάλυση 720x720 pixels) με πυκνότητα pixels στα 294ppi. To BlackBerry Classic έχει κατασκευαστεί με γνώμονα την γρήγορη πλοήγηση, καθώς η touchscreen, τα navigation keys και το trackpad έχουν σχεδιαστεί για να δουλεύουν μαζί και να παρέχουν έτσι τη μέγιστη διευκόλυνση στο χρήστη.



Όσον αφορά τα tech specs του, το BlackBerry Classic προσφέρει μία σειρά από τεχνικά χαρακτηριστικά, τα οποία το εντάσσουν στη μεσαία κατηγορία. Συγκεκριμένα το τελευταίο μοντέλο της BlackBerry διαθέτει έναν dual-core επεξεργαστή Snapdragon S4, που το ρολόι του είναι χρονισμένο στα 1.5GHz, ενώ παράλληλα συνοδεύεται από 2GB μνήμης RAM. Επίσης, το BlackBerry Classic διαθέτει 16GB αποθηκευτικού χώρου, ενώ επίσης υπάρχει διαθέσιμη μίαmicroSD slot, όπου οι χρήστες της μπορούν να αυξήσουν το συνολικό χώρο με κάρτα που φτάνει έως και τα 128GB. Όσον αφορά τις κάμερες του, το "κλασικό" της BlackBerry προσφέρει8MP κύριο αισθητήρα κάμερας και 2MP εμπρόσθιο αισθητήρα. Το BlackBerry Classic διαθέτει μπαταρία με χωρητικότητα στα 2515mAh και μπορεί να αντέξει 22 ώρες χωρίς φόρτιση. Επίσης, υποστηρίζει Bluetooth 4.0, είναι 4G και επίσης διαθέτει την τεχνολογία NFC BlackBerry Tag.

Το BlackBerry Classic θα στοιχίζει περίπου στα 450 δολάρια και σίγουρα θα τραβήξει το ενδιαφέρον των χρηστών που αναζητούν ένα πιο business-oriented κινητό  και γενικότερα εναλλακτική πρόταση σε σχέση με τις συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά.



AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain