Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Οξύνονται τα πνεύματα στο vDSL Αντεπίθεση από τον ΟΤΕ προς όλες τις κατευθύνσεις




Στην αντεπίθεση, ως απάντηση στις πρόσφατες δηλώσεις ανθρώπων της ΕΕΤΤ αλλά και εναλλακτικών παρόχων, πέρασε ο ΟΤΕ σήμερα, δια στόματος του διευθύνοντος συμβούλου του οργανισμού, Μιχάλη Τσαμάζ. Απαντώντας και προς τις δύο κατευθύνσεις για τις εξελίξεις στο χώρο του vDSL, ο κ. Τσαμάζ απέρριψε με εμφατικό τρόπο τις κατηγορίες ότι «ο ΟΤΕ έχει ξεπεράσει τα όρια της νομιμότητας» που ακούστηκαν από τα χείλη του προέδρου της ρυθμιστικής αρχής, Λεωνίδα Κανέλλου, αναφέροντας ότι είναι «ντροπή για τη χώρα» να παραμένει ουραγός στο Internet (εξαιτίας της ρυθμιστικής αρχής) η οποία έχει καταστήσει αναξιοποίητες τις επενδύσεις στην ανάπτυξη δικτύου vDSL, ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ, στις οποίες έχει προβεί ο Οργανισμός. Όσον αφορά την πρόσφατη απόφαση της ΕΕΤΤ για την έγκριση των τιμών του vDSL του ΟΤΕ, ανέφερε ότι δύο εβδομάδες μετά δεν έχει έρθει η έγγραφη έγκριση από τη ρυθμιστική αρχή στον Οργανισμό. Αντίστοιχα για τις μελλοντικές επενδύσεις στο δίκτυο, ο κ. Τσαμάζ έριξε το μπαλάκι εκ νέου στην ΕΕΤΤ αναφέροντας ότι το ποσό θα εξαρτηθεί από το «ρυθμιστικό καθεστώς που στην παρούσα φάση είναι τέτοιο που τιμωρεί» τη συνέχεια τους, προβλέποντας αύξηση των τιμών πώλησης του vDSL.

Οι βολές κατευθύνθηκαν και ευθέως προς τους παρόχους, για τους οποίους ο κ. Τσαμάζ διερωτήθηκε για ποιο λόγο δεν έχουν προβεί ούτε στην πιο μικρή επένδυση να περάσουν vDSL στα αστικά κέντρα (ανέφερε ενδεικτικά ότι το κόστος αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ), προσπαθώντας με τις πρακτικές τους να κρατήσουν τη χώρα πίσω.
Το λανσάρισμα του vDSL τόσο από τον ΟΤΕ όσο και από τους υπόλοιπους εναλλακτικούς παρόχους αναμένεται να γίνει στις 26 Νοεμβρίου. Μέχρι τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δούμε και νέα επεισόδια στο μέτωπο που έχει ανοίξει.
Στη συνάντηση του κ. Τσαμάζ με τους δημοσιογράφους συζητήθηκαν και άλλα θέματα, μεταξύ των οποίων ήταν:
-          η αναχρηματοδότηση των δανείων, η οποία θα γίνει από ίδιους πόρους και έσοδα που θα προέλθουν από την πώληση δύο θυγατρικών (Hellas Sat, Globul)
-          τα εργασιακά, όπου έγινε αναφορά στη δημιουργία προϋποθέσεων για την εθελουσία συνταξιοδότηση περίπου 1800 υπαλλήλων
-          η Cosmote, για την οποία ο κ. Τσαμάζ ανέφερε ότι συνεχίζει την εξαιρετική της πορεία, απορρίπτοντας για μια ακόμα φορά την προσπάθεια του ανταγωνισμού να μπει σε καθεστώς ρύθμισης η καρτοκινητή πρόταση της εταιρείας

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain