Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012

Το Gmail στην πρώτη θέση




Χρειάστηκε να περάσουν οκτώ χρόνια μετά το λανσάρισμά του και εν έτη 2012, το Gmail είναι πλέον η δημοφιλέστερη web mail υπηρεσία, σύμφωνα με την comScore, ξεπερνώντας το Hotmail (ναι καλά διαβάσατε) τον Οκτώβριο, κατά 1,5 εκατομμύριο χρήστες. Σύμφωνα με την ComScore, το Gmail είχε 287,9 εκατομμύρια χρήστες, ενώ η υπηρεσία web mail της Microsoft 286,2 εκατομμύρια.

Η τρίτη στην κατάταξη υπηρεσία της Yahoo, με 281,7 εκατομμύρια στο σύνολο, συνεχίζει βέβαια να προηγείται στις ΗΠΑ, όπου διαθέτει 76,7 εκατομμύρια χρήστες (40,8%), ακολουθούμενη σε σχετικά μακρινή απόσταση από το Gmail με 69,1 εκατομμύρια (36,7%).
Σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων, που δημοσιεύονται στο Gigaom, οι υπηρεσίες της Google και της Yahoo συγκεντρώνουν τα υψηλότερα ποσοστά τους στις ίδιες αγορές, πάνω-κάτω και ειδικότερα στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ινδία, την Αγγλία και τη Γαλλία, ενώ το hotmail διαφοροποιείται καθώς εκτός από τις ΗΠΑ, την Αγγλία και τη Γαλλία, υψηλά ποσοστά συγκεντρώνει στη Βραζιλία και το Μεξικό.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain