Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Παρουσιάστηκε οθόνη 103 ιντσών

Η μεγαλύτερη στον κόσμο οθόνη Plasma 3D δεν απαιτεί τη χρήση ειδικών γυαλιών καθώς κάνει χρήση τεχνολογιών 3D προκειμένου να επιτύχει μία ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση ρεαλισμού. Την εν λόγω συσκευή που αναπαράγει εικόνα 3D υψηλής ευκρίνειας με πολύ μικρό ποσοστό moiré ή φαινομένου crosstalk  παρουσίασε στην  IFA 2012 η Panasonic αν και προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάτι σχετικά με την εμπορική της διάθεση.


Επίσης η εταιρεία παρουσίασε στην έκθεση το νέο σύστημα Interactive Multi-view 3D το οποίο επιτρέπει στον θεατή να ελέγχει την εικόνα του αντικειμένου μέσω ενός πάνελ αφής και να βλέπει την εικόνα στο μέγεθος και τη γωνία που επιθυμεί. Το σύστημα έχει τη δυνατότητα ακριβούς τρισδιάστατης προβολής χωρίς παραμόρφωση, επιτυγχάνοντας έτσι την πλήρη, υψηλής ποιότητας απόδοση της εικόνας 3D.
Συγκεκριμένα το Interactive Multi-view 3D χρησιμοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τα καλύτερα χαρακτηριστικά του 3D για την πιο αληθοφανή απόδοση της υφής του αντικειμένου. Ο χρήστης μπορεί να ελέγχει την εικόνα ενός αντικειμένου η λήψη του οποίου έχει γίνει από διαφορετικές γωνίες μέσω ενός πάνελ αφής, δίνοντας του τη δυνατότητα να παρακολουθεί το αντικείμενο από τη γωνία και στο μέγεθος που επιθυμεί σε Full HD 3D.

Το σύστημα 3D έχει τη δυνατότητα να προβάλει με ακρίβεια το σχήμα και το βάθος της εικόνας 3D ανεξάρτητα από το ποσοστό μεγέθυνσης, καθώς και να προβάλει εικόνα υψηλής ανάλυσης σε υψηλές ταχύτητες. Παράλληλα η οθόνη τύπου ενεργού φωτοφράκτη (active shutter) μπορεί να αποδώσει με απόλυτη ακρίβεια το χρώμα και την υφή των αντικειμένων.

Πηγή: proho.gr


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain