Δευτέρα, 13 Αυγούστου 2012

Siri στη θέση του Siri




Η επίσημη εκδοχή, όπως εκφράζεται στο blog της Google και όπως την παρουσίασε προσφάτως σε συνέντευξη Τύπου στο Σαν Φρανσίσκο ο πολύς Δρ. Αμίτ Σινγκάλ (http://singhal.info/) ένα από τα πρόσωπα-κλειδιά του τμήματος μηχανής αναζήτησης της Google, δεν είναι απλώς ο η καλύτερη τοποθέτηση στην αγορά των smartphone:
 η νέα, εξόχως βελτιωμένη υπηρεσία φωνητικής αναζήτησης και παρουσίασης των αποτελεσμάτων που η Google σκοπεύει να διαθέσει πολύ σύντομα, αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου σχεδίου αναδιαμόρφωσης της έννοιας «αναζήτηση» με στόχο την κάλυψη όχι μόνο web sites αλλά και όλων των πηγών πληροφοριών που είναι διαθέσιμες σε κάθε χρήστη· ο Δρ. Σινγκάλ αναφέρεται σε «κατανόηση της πρόθεσης» του χρήστη παρά σε απλή αντίδραση σε λέξεις-κλειδιά, στόχος που ακούγεται ιδιαίτερα υψηλός και που η εταιρεία υπόσχεται να πλησιάσει με μικρά και προσεκτικά βήματα.
Το ότι παράλληλα χτυπάει ανοιχτά το Siri της Apple (καθώς η εφαρμογή της νέας υπηρεσίας θα διατίθεται και για iPhone) είναι μάλλον συμπτωματικό...


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain