Δευτέρα 13 Αυγούστου 2012

Θέλετε να μάθετε πως δημιουργεί ringtones η Samsung;




Έχετε αναρωτηθεί ποτέ πόση προσπάθεια πρέπει να βάλει κάποια εταιρεία για να δημιουργήσει ένα ποιοτικό ringtone που θα χαρακτηρίζει τόσο το brand όσο και τις συσκευές της; Σύμφωνα με τη Samsung, αυτό είναι μία καθόλου εύκολη διαδικασία, που απαιτεί πολύ χρόνο και πολλές αποτυχημένες απόπειρες. Συγκεκριμένα, οι Κορεάτες θέλησαν να φτιάξουν ένα ringtone τόσο χαρακτηριστικά αναγνωρίσιμο όσο η τυπική μελωδία της Nokia, η οποία είχε βασιστεί στο Gran Vals.
Η σύνθεση της Samsung ονομάζεται Over The Horizon και περιλαμβάνει ουσιαστικά τα ίδια δύο δευτερόλεπτα μελωδίας, επαναλαμβανόμενη σε διαφορετικά μοτίβα. Αυτό γίνεται γιατί μία έρευνα έδειξε ότι οι περισσότεροι χρήστες απαντούν (ή απορρίπτουν) μία κλήση, μέσα σε 10 δευτερόλεπτα από τη στιγμή που θα αρχίσει να χτυπάει το κινητό.
Πολλές προσπάθειες όμως χρειάστηκαν και για το εφφέ νερού στο Nature UX, δηλαδή την αρχική οθόνη του Galaxy S3 με το σχετικό animation. Ανακάτευαν ένα λαστιχένιο μπολ με νερό και έξυναν βρεγμένα πιάτα με οδοντογλυφίδες. Δυστυχώς όμως, οι αρχικές απόπειρες είχαν ως αποτέλεσμα τον ήχο που παράγεται… όταν τραβάμε το καζανάκι! Πάντως σημασία έχει ότι το τελικό αποτέλεσμα ήταν ένας σωστός ήχος.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain