Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Cοsmote: Ξεκινάει το πρώτο δίκτυο 4G στην Ελλάδα Ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο των πιλοτικών δοκιμών
Στη σταδιακή ανάπτυξη του νέου δικτύου 4G προχωράει η Cosmote, με την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού αρχικά σε επιλεγμένα σημεία, ύστερα από την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου των πιλοτικών δοκιμών.


Το δίκτυο 4G επιτρέπει πολλαπλάσιες ταχύτητες πρόσβασης στο διαδίκτυο, χρήση προηγμένων multimedia εφαρμογών όπως HD Streaming και HD Video-Conferencing, αλλά και αποστολή και λήψη μεγάλων αρχείων, βελτιώνοντας σημαντικά την εμπειρία των πελατών. Χαρακτηριστικό είναι πως, κατά μέσο όρο (και κάτω από ιδανικές συνθήκες βέβαια), οι χρήστες θα μπορούν να κατεβάσουν μια ταινία HD σε 2-3 λεπτά.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας, η Cosmote είναι η πρώτη εταιρεία τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, που έχει υλοποιήσει πιλοτικό δίκτυο 4G τεχνολογίας LTE σε αστικό περιβάλλον με τις σχετικές δοκιμές σε εργαστηριακό επίπεδο. Κατά τις δοκιμές αυτές έχουν επιτευχθεί ταχύτητες μετάδοσης δεδομένων άνω των 100 Mbps στη λήψη και 45 Mbps στην αποστολή. Παράλληλα, έχει αξιολογηθεί η επίδοση του δικτύου 4G σε πραγματικές συνθήκες και η συνύπαρξη - διαλειτουργικότητα με τα υφιστάμενα δίκτυα κινητών επικοινωνιών (2G & 3G), αξιολογώντας την αναβαθμισμένη εμπειρία στις υπηρεσίες που απολαμβάνει ο τελικός χρήστης. 

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain