Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Smartphone σε τέσσερις ρόδες από την Toyota

«Smartphone σε τέσσερις ρόδες» χαρακτηρίζεται το πρότυπο του οχήματος του μέλλοντος που έχει ήδη απεικονίσει στο χαρτί η Toyota. Σε μια προσπάθεια να κερδίσει τα βλέμματα στην έκθεση αυτοκίνησης στο Τόκιο, η Toyota επιδεικνύει ένα όχημα που μοιάζει με γιγαντιαίο smartphone, όχι μόνο στην όψη αλλά και στη λειτουργικότητα.
Βέβαια, είναι λίγο μεγάλο: έχει διαστάσεις που μετριούνται σε χιλιάδες χιλιοστά (4.020 x 1.745 x 1.415mm). Το εξωτερικό του Toyota Fun-Vii είναι μια οθόνη στην οποία μπορούν να προβάλλονται μηνύματα, όταν εσωτερικά τα χρώματα θα προσαρμόζονται στη «διάθεση» της στιγμής. Το Fun Vii έχει φυσικά πολύ λογισμικό και είναι δικτυωμένο ώστε λειτουργικό και app να είναι πάντα ενημερωμένες.  Mπορεί να συνδέεται με «φίλους» που κινούνται τριγύρω ενώ, η δικτύωση αξιοποιείται και για την επικοινωνία με προηγμένα συστήματα στους δρόμους, για παράδειγμα, για την αποφυγή συγκρούσεων.

Προς το παρόν, το Fun Vii δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα εντυπωσιακό πρότυπο. Στην εκδήλωση που προηγήθηκε πριν ανοίξει τις πόρτες της η έκθεση στο Τόκιο, παρουσιάστηκε το μοντέλο-πρότυπο. Εντούτοις, το γιγαντιαίο smartphone δεν είναι έτοιμο να βγει στους δρόμους, η Toyota όμως επιμένει ότι το Toyota Fun-Vii ανήκει στο κοντινό μέλλον...


Πηγή: in.gr


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain