Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κάντε Like ή Share και... μπείτε φυλακή

Ποινή κάθειρξης από 3 έως και 25 χρόνια αντιμετωπίζουν τα μέλη του Facebook εάν δηλώσουν «Μου αρέσει» ή Μοιραστούν μηνύματα που ενδέχεται να κριθούν προσβλητικά για την μοναρχία στην Ταϊλάνδη.
Οι Αρχές έχουν ήδη απαιτήσει από τη διοίκηση του Facebook να διαγράψει περί τις 10.000 σελίδες, στις οποίες εντοπίστηκαν προσβλητικές φωτογραφίες ή μηνύματα για τα μέλη της βασιλικής οικογένειας, αναφέρει η εφημερίδα The Sydney Morning Herald.

Κριτική σπανίως γίνεται δημόσια στον βασιλιά Bhumibol, εντούτοις αξιωματούχοι στην Μπανγκόκ δηλώνουν ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν «μπλοκάρει» την πρόσβαση σε 70.000 ιστοσελίδες, στις περισσότερες δε, λόγω προσβλητικού περιεχομένου για το καθεστώς στη χώρα.

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την Ασία πρόσφατα εξέφρασε  «έντονη ανησυχία» για την καταδίκη του Άμπνο Ταγκνοπάκαλ, ενός συνταξιούχου οδηγού φορτηγού, ηλικίας 61 ετών, ο οποίος πάσχει από καρκίνο. Ο Ταγκονπάκαλ καταδικάστηκε σε 20 χρόνια φυλάκιση επειδή έστειλε «χυδαία» μηνύματα κειμένου για τη βασίλισσα Σάρικιτ.


Πηγή: in.gr


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain