Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Αναβιώνουν οι φήμες για το iPhone 5

Ημέρες, αν όχι εβδομάδες, πριν ανακοινωθεί η κυκλοφορία του iPhone 4S στις 14 Οκτωβρίου, έκαναν τον γύρο του Διαδικτύου φήμες που έφεραν την Apple να έχει στα σκαριά ένα iPhone με οθόνη με διαγώνιο μεγαλύτερη των 3,5 ιντσών. Κι αυτό, ακουγόταν λογικό, όταν αυξάνονται οι ανταγωνιστικές προτάσεις με οθόνες των 4+ ιντσών.
Αυτή τη φορά, οι φήμες επανέρχονται με δημοφιλές ιαπωνικό μπλογκ αφιερωμένο στην Apple, το οποίο μεταφέρει την πληροφορία ότι «Hitachi και Sony έχουν ήδη αρχίσει να παραδίδουν πάνελ LCD 4 ιντσών στην Apple προς αξιοποίηση σε νέες συσκευές iOS».

Εάν αληθεύει η πληροφορία αυτή τότε, η Apple όχι μόνο έχει σχεδιάσει το επόμενο iPhone αλλά προχωρά με βήμα ταχύ στην παραγωγή του.

Πάντως, στο δίκτυο θα βρείτε αναρίθμητες αναφορές στο iPhone του μέλλοντος, γνωστό στους διαδικτυακούς κύκλους ως iPhone 5 (ρίξτε μια ματιά δεξιά).

Πάντως, πριν την ανακοίνωση του iPhone 4S η συζήτηση για το iPhone 5 περιστρεφόταν γύρω από το πάχος και την διαγώνιο της οθόνης του, την κάμερα και τον επεξεργαστή του: αναμενόταν να είναι πιο λεπτό και με μεγαλύτερη οθόνη από το iPhone 4 που έχει πάχος 9,4 χιλιοστά και οθόνη διαγωνίου 3,5 ιντσών. Επίσης, αναμενόταν κάμερα υψηλότερης ανάλυσης από 5Mpixel. Αυτό όμως που λεγόταν ότι θα κάνει σημαντική την έλευση του νέου iPhone ήταν ένας πιο ισχυρός επεξεργαστής: ο διπύρηνος Α5 που χρησιμοποιείται ήδη στο iPad 2.

Τα περισσότερα από όσα είχαν ακουστεί επαληθεύτηκαν, εξαιρουμένης όμως της οθόνης. Μάλιστα, κάποιοι αναφέρουν ότι είχε αντίρρηση ο ίδιος ο Στηβ Τζομπς, ο οποίος φοβόταν τον «κατακερματισμό» των iPhone σε μικρά και μεγάλα, κάτι για το οποίο κατηγορούσε την πλατφόρμα των Android, όπου διαφορετικοί κατασκευαστές αναπτύσσουν συσκευές με οθόνες διαφορετικής διαγωνίου, με αποτέλεσμα οι εφαρμογές να μην «ταιριάζουν» σε όλες.


Πηγή: in.gr

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain