Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Τα Windows 8 θα "θυμούνται" τις ρυθμίσεις σας σε όλους τους υπολογιστές


Όπως έγινε γνωστό, τα Windows 8 θα περιλαμβάνουν ένα ενδιαφέρον νέο χαρακτηριστικό, το οποίο θα βρουν πολύ χρήσιμο όσοι εργάζονται σε δύο ή περισσότερους υπολογιστές. Η νέα έκδοση του λειτουργικού θα συγχρονίζει τις ρυθμίσεις και τις επιλογές του χρήστη.


Έτσι, οι ρυθμίσεις στον υπολογιστή του σπιτιού θα περνούν αυτόματα και στον υπολογιστή της δουλειάς ή στο tablet. Βασική προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να εισέλθει ο χρήστης στα Windows 8 με ένα Windows Live ID. Με άλλα λόγια, οι ρυθμίσεις θα αποθηκεύονται στο cloud και θα ισχύουν για όλους τους υπολογιστές όπου γίνεται login με το ίδιο ID.


Κάποιοι, βέβαια, θα εκφράσουν επιφυλάξεις γι' αυτό το χαρακτηριστικό, υποστηρίζοντας ότι η αποθήκευση των ρυθμίσεων στο cloud είναι εν δυνάμει επικίνδυνη. Η Microsoft επιχειρεί να προλάβει τα όποια παράπονα, δηλώνοντας ότι το login με Windows Live ID είναι απολύτως προαιρετικό και κανείς δε θα υποχρεωθεί να μεταφέρει τις ρυθμίσεις του στους servers της Microsoft. Επιπλέον, όσοι επιλέξουν το sync feature θα μπορούν να ορίσουν ποιες από τις ρυθμίσεις τους θα συσχετιστούν με το λογαριασμό τους. 


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain