Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

Οι Blu-ray players εκτοπίζουν τους DVD players

Μέσα στο διάστημα τεσσάρων ετών, έως το 2015, οι Blu-ray players αναμένεται να εκτοπίσουν παντελώς τα κλασικά DVD players, σύμφωνα με αναφορά της εταιρείας ερευνών In-Stat.
Τα νούμερα τα οποία δίνει η εταιρεία προβλέπουν πως 105 εκατομμύρια υψηλής ανάλυσης players θα πωληθούν το 2015, αν και ο αριθμός αυτός απέχει από τα 141 εκατομμύρια DVD players που κατασκευάστηκαν προς πώληση το 2006.

Η In-Stat έσπευσε να προσυπογράψει το τέλος των DVD recorders, ισχυριζόμενη πως η τεχνολογία αυτή θα εξαλειφθεί πλήρως μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.

"Τα Blu-ray recorders θα αντικαταστήσουν τα DVD recorders", τόνισε ο Norm Bogen, VP της In-Stat. "Οι περισσότεροι μάλιστα καταναλωτές θα εγκαταλείψουν και το ίδιο το μέσο, τον οπτικό δίσκο, επιλέγοντας αντ' αυτού έναν player με μεγάλο σκληρό δίσκο ή αποθήκευση ψηφιακών μέσων."

Ήδη βέβαια έχει γίνει κατανοητή και αποδεκτή η εξέλιξη αυτή από τις εταιρείες – η Panasonic πρόσφατα ανακοίνωσε μια γκάμα από HDD recorders που προσφέρουν και Video on Demand (VOD) υπηρεσίες.

Παρόλο λοιπόν που οι εκτιμήσεις αυτές είναι εξαιρετικές για τη Blu-ray Disc Association, θα πρέπει πάντως να τους ανησυχήσει η εκτίμηση της In-Stat πως το Blu-ray παραμένει στάσιμο στην τεράστια αγορά της Κίνας, όπου το πιο οικονομικό China Blue High-Definition (CBHD) format απολαμβάνει της προτίμησης του κοινού.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain