Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

Οι ενσωματωμένες εφαρμογές του PS Vita



H Sony Computer Entertainment Europe έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις εφαρμογές που θα είναι ενσωματωμένες στο PlayStation Vita. Στο ευρωπαϊκό PlayStation Blog o Adam Grant εξήγησε λεπτομερώς τι ακριβώς κάνει η κάθε μια από αυτές. Εκτός των άλλων, θα μπορούμε να στέλνουμε μηνύματα στους φίλους μας, να αγοράζουμε υλικό από το PlayStation Store, να εξερευνήσουμε το Vita με το Welcome Park και να βγάζουμε φωτογραφίες.

Welcome Park: Μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή θα μπορέσουμε να γνωρίσουμε όλες τις δυνατότητες που μας προσφέρει το PlayStation Vita μέσα από μια σειρά από mini-games.

Party: Θα μας δίνει τη δυνατότητα να συνομιλήσουμε με τους φίλου μας, χωρίς να παίζει ρόλο το τι κάνουμε. Αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να παίζουμε διαφορετικά παιχνίδια, να αγοράζουμε από το PSN ή να σερφάρουμε στο διαδίκτυο και ταυτοχρόνως να επικοινωνούμε γραπτώς ή προφορικώς με άλλα επτά άτομα.

PlayStation Store: Μια άμεση σύνδεση με το PlayStation Store, όπου θα μπορούμε να κατεβάζουμε όλα τα παιχνίδια του PS Vita, trailers, DLC και εφαρμογές.

Group Messaging: Πρόκειται για έναν άλλο τρόπο να επικοινωνούμε με τους φίλους μας. Μπορούμε να στείλουμε ένα μήνυμα ή μια φωτογραφία που βγάλαμε με το φορητό, ώστε να τους ενημερώσουμε για το τι κάνουμε την προκειμένη στιγμή. Το ενδιαφέρον είναι ότι μπορούμε να επικοινωνήσουμε όχι μόνο με τους συμπαίκτες μας που έχουν PlayStation Vita, αλλά και με αυτούς που έχουν PlayStation 3 και PlayStation Portable.

Photos: Το σύστημα θα μας επιτρέπει να τραβάμε φωτογραφίες μέσω αυτή της εφαρμογής και φυσικά να περιηγηθούμε στο φωτογραφικό μας άλμπουμ.

Near: Με τη συγκεκριμένη εφαρμογή μπορούμε να μείνουμε συνδεδεμένοι με όλους τους φίλους μας και να κάνουμε νέους, ανταλλάσσοντας πληροφορίες για τον εαυτό μας, ανάλογα με τη θέση μας. Πατώντας το κουμπί Update, μπορούμε να βρούμε νέους ανθρώπους με βάση το που βρισκόμαστε, να τους προκαλούμε σε παιχνίδια και να απολαύσουμε μια εντελώς νέα εμπειρία gaming. Μπορούμε ακόμα να στείλουμε και να λάβουμε νέα επίπεδα, να ξεκλειδώσουμε in-game αντικείμενα κτλ. Τέλος, θα μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τις επιδόσεις και trophies, έτσι ώστε να ξέρουμε αν πάσα στιγμή αν είμαστε οι καλύτεροι παίκτες της περιοχής.

Trophies: Ευτυχώς, σε αντίθεση με τον προκάτοχο του, το PlayStation Vita θα έχει πλήρη υποστήριξη για τρόπαια. Αυτή η εφαρμογή θα αποθηκεύει και θα μας επιτρέπει να παρακολουθήσουμε τα τρόπαια που έχουμε κερδίσει στο PS Vita και στο PlayStation 3.

Friends: Η λίστα με τους φίλους θα μας δίνει τη δυνατότητα να αναζητήσουμε, να βρισκόμαστε σε επαφή με τους φίλους μας στο PSN και φυσικά ό,τι άλλο μας προσφέρει η ανάλογη λίστα του PlayStation 3.

Internet Browser: Μια από τις πιο απαραίτητες εφαρμογές για οποιοδήποτε σύγχρονο σύστημα, μιας και θα μας επιτρέπει να συνδεθούμε στον απέραντο κόσμο του διαδικτύου.

Μέχρι στιγμή, η Sony δεν έχει ανακοινώσει την ευρωπαϊκή ημερομηνία κυκλοφορίας του νέο φορητού της συστήματος.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain