Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Διαθέσιμη η νέα έκδοση του OWASP Mantra



Η τρίτη beta έκδοση του OWASP Mantra Security Toolkit είναι πλέον διαθέσιμη στο ευρύ κοινό.

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης έκδοση είναι ότι υποστηρίζει επιπλέον γλώσσες ύστερα από απαίτηση αρκετών χρηστών οι οποίοι το χρησιμοποιούν σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το OWASP Mantra Security Toolkit είναι πλέον διαθέσιμο σε ισπανικά και Χίντι πέρα από τα αγγλικά.

Για όσους δεν γνωρίζουν, το Mantra, πρόκειται για μια συλλογή εργαλείων ανοιχτού κώδικα που έχουν ενσωματωθεί σε έναν περιηγητή διαδικτύου. Το Mantra μπορεί να είναι πολύ χρήσιμο σε φοιτητές, σε ειδικούς ασφάλειας,σε ελεγκτές ασφάλειας δικτύων, σε προγραμματιστές εφαρμογών διαδικτύου, κλπ.

Το Mantra μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο στην άσκηση και των 5 φάσεων που περιλαμβάνει μια επίθεση, συμπεριλαμβάνοντας την αναγνώριση, τη σάρωση  και την καταμέτρηση, την απόκτηση πρόσβασης, την επαύξηση δικαιωμάτων χρήστη, τη διατήρηση της πρόσβασης και κάλυψη ιχνών. Εκτός όλων αυτών, διαθέτει επίσης και ένα σύνολο εργαλείων που απευθύνονται σε προγραμματιστές web εφαρμογών και  σε όσους ασχολούνται με τον εντοπισμό σφαλμάτων σε κώδικα.

Τέλος, το Mantra είναι ελαφρύ, ευέλικτο και φιλικό προς το χρήστη με πλατφόρμα όμορφων γραφικών. Μπορεί να μεταφερθεί  σε κάρτες μνήμης, σε flash drives, σε CD/DVD κλπ. Είναι σε θέση να λειτουργήσει σε λειτουργικό Linux, Windows και Mac. Η εγκατάσταση του λογισμικού είναι πολύ εύκολη και το πιο σημαντικό είναι ότι είναι δωρεάν!

Μπορείτε να μεταφορτώσετε τη νέα έκδοση του Mantra από τον παρακάτω υπερσύνδεσμο:  http://www.getmantra.com/download/index.html

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain