Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Microsoft: έκδοση εργαλείου για τον έλεγχο ασφάλειας των browser



Η Microsoft προχώρησε στη δημιουργία ιστοσελίδας η οποία έχει σχεδιαστεί ώστε να δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν κατά πόσο είναι ασφαλής ο περιηγητής (browser) που χρησιμοποιούν.

Η ιστοσελίδα η οποία έχει την ονομασία Your Browser Matters, αυτόματα εντοπίζει τον περιηγητή του χρήστη τον οποίο και επιτυγχάνει να βαθμονομήσει με ένα ποσοστό ασφάλειας του browser με κλίμακα από το 1 έως το 4.

Επομένως μόλις επισκεφτείτε την ιστοσελίδα Your Browser Matters, σας επιτρέπεται να δείτε το ποσοστό ασφάλειας του περιηγητή<…> που χρησιμοποιείτε. Για την ώρα η ιστοσελίδα περιορίζεται για τους Internet Explorer, Chrome και Firefox αλλά υποτίθεται ότι θα επεκταθεί και για τους υπόλοιπους περιηγητές.




Δεν θα πρέπει να μας προκαλεί μεγάλη εντύπωση επίσης ότι η Microsoft παρουσιάζει μια ιστοσελίδα η οποία ουσιαστικά προσπαθεί να μας πείσει ότι ο Internet Explorer 9 είναι ο κορυφαίος περιηγητής από άποψη ασφάλειας. Ο Internet Explorer χάνει ολοένα και περισσότερους χρήστες τους οποίους κερδίζουν ο Firefox και ο Chrome. Επομένως τι καλύτερο από το να δημιουργήσει η Microsoft μια ιστοσελίδα η οποία θα αποδεικνύει ότι ο IE είναι ο κορυφαίος περιηγητής από άποψη ασφάλειας, παρουσιάζοντας παράλληλα τους υπόλοιπους ως υποδεέστερους.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain