Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Τα γενέθλια του πρώτου site



“Κεράκια” καλείται να σβήσει για μία ακόμη φορά ο σερ Τιμ Μπέρνερς-Λι, ο δημιουργός του World Wide Web. Αυτή τη φορά, επειδή στις 6 Αυγούστου 1991, όταν ο σερ Λι “ανέβασε” στο Διαδίκτυο την πρώτη ιστοσελίδα του Web. Άρα, τρόπον τινά μιλάμε για την πρώτη ημέρα επίσημης λειτουργίας του Web!

Αν έχετε μπερδευτεί με τα πολλαπλά γενέθλια του Web, η διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα γενέθλια είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση, αναφερόμαστε στην 20η επέτειο της πρώτης ιστοσελίδας και όχι στην 20η επέτειο από την ημέρα που ο σερ Λι έφτιαξε το ίδιο το Web. Είναι λίγο μπέρδεμα, αλλά όχι και τόσο.

Από το 1991 μέχρι σήμερα, βέβαια, έχουν αλλάξει πολλά. Η πρώτη ιστοσελίδα ήταν στατική με ελάχιστα γραφικά και αρκετό κείμενο. Σήμερα, τα sites προσφέρουν τη δυνατότητα online αγορών, διευθέτησης των τραπεζικών υποχρεώσεων σας, επιτρέπουν να επικοινωνείτε άμεσα και γρήγορα με φίλους και γνωστούς, ακόμη και για να κάνετε video κλήσεις αλλά και να βλέπετε την αγαπημένη σας ομάδα να αγωνίζεται στην άλλη άκρη του κόσμου. Το Web άλλαξε την καθημερινότητα μας και απ’ ότι φαίνεται έχει πολύ δρόμο ακόμη μπροστά του. Τώρα, αν περίμενε ο σερ Λι αυτή την εξέλιξη είναι λίγο δύσκολο να το γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα δεν περίμενε ούτε την ύπαρξη τόσο πολύ πορνογραφικού περιεχομένου ούτε ότι θα άλλαζε τον τρόπο λειτουργίας ολόκληρων βιομηχανιών, όπως αυτός της μουσικής και του κινηματογράφου.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain