Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Άρχισαν τα screens μεταξύ Facebook και Google +



Στη παρούσα φάση το Google + είναι εκείνο που θέλει να κλέψει «μπάλες» (κόσμο δηλαδή) από το Facebook. Όμως είναι σίγουρο ότι το τελευταίο δεν θα το αφήσει, τοποθετώντας «screens» (εμπόδια δηλαδή) για να συνεχίσει να διατηρεί την κατοχή της «μπάλας». Δανειζόμαστε αυτήν την περιγραφή από έναν μπασκετικό αγώνα, καθώς τέτοιες τακτικές φαίνεται ότι επιστρατεύονται στο νέο ντέρμπι που έχει προκύψει μεταξύ Facebook και Google +.


Ειδικότερα, από χθες η εφαρμογή για Chrome browser, Facebook Friend Exporter, που επέτρεπε την εξαγωγή των επαφών των χρηστών του Facebook στο Gmail, φαίνεται να υπολειτουργεί (μια ματιά στα σχόλια των χρηστών στη σελίδα της εφαρμογής είναι ενδεικτική για το τι συμβαίνει), καθώς, σύμφωνα με το CNET, το Facebook, προσπαθεί να τη μπλοκάρει, προφανώς σε μια προσπάθειά του, να κάνει λίγο πιο δύσκολη την αναζήτηση επαφών για το Google +. Δικαιολογία φαίνεται να υφίσταται, καθώς στους όρους του Facebook, υπάρχει δεν μπορεί κάποιος αυτόματα να πάρει στοιχεία των χρηστών, χωρίς την έγκριση του Facebook. Βέβαια, αυτήν την ευαισθησία με τα δεδομένα των χρηστών δεν την έχουμε δει σε όλες αυτές τις εφαρμογές που έχουν κατακλύσει το δημοφιλές Social Network. 

Από την άλλη πλευρά, η Google φαίνεται να υιοθετεί μια ανώτερη στάση, λανσάροντας το Takeout, ένα εργαλείο που επιτρέπει την εξαγωγή όλων των δεδομένων από τις διάφορες υπηρεσίες της.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain