Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Το iPad «καταπίνει» τα data στα WiFi



Την επόμενη φορά που θα βρίσκεστε στο αγαπημένο σας καφέ και θα προσπαθείτε να κατεβάσετε ένα mail στην κινητή σας συσκευή, αν σας παίρνει περισσότερη ώρα απ’ ότι περιμένατε, μην τα βάλετε με τον καφετζή. Κοιτάξτε γύρω σας και δείτε πόσοι θαμώνες παίζουν με τα iPad τους.


Σύμφωνα με ανώνυμη έρευνα σε διάφορα δημόσια WiFi spots που υπάρχουν στις Ηνωμένες Πολιτείες, η εταιρία Meraki, παρατήρησε πως ενώ οι υπόλοιπες συσκευές (Android, iPhones και iPod) κάνουν περίπου 38 ΜΒ μηνιαία κατανάλωση κατά μέσο όρο, τα iPad κάνουν περί τα 200ΜΒ, δηλαδή 400% παραπάνω!

Στο συμπέρασμα αυτό έφτασε η εταιρία, μελετώντας την πρόσβαση περίπου 100.000 συσκευών στα WiFi spots και προσπαθώντας να προσδιορίσει τα δημοφιλέστερα λειτουργικά και browsers. Το 2010, στην αντίστοιχη μελέτη, κινητές συσκευές που λειτουργούν iOS και Android είχαν το 33% της κατανάλωσης data στα WiFi spots, ενώ το 2011 το ποσοστό αυτό έφτασε το 58%. Αντίθετα, οι σταθερές συσκευές που χρησιμοποιούν WiFi, ευθύνονται για το 36% της κατανάλωσης για το ίδιο χρονικό διάστημα το 2011, όταν το 2010 το ποσοστό άγγιζε το 68%.

Don’t blame the coffee shop owner λοιπόν για το data consumption. Τώρα που το σκέφτομαι, λέω να εισηγηθώ και την απαγόρευση χρήσης iPad στο γραφείο… :D 


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain