Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Remote desktop με ποιότητα και ταχύτητα «local» PC



Η Juniper είναι μία παλιά εταιρεία που αναπτύσσει δικτυακό hardware και software. Η OnLive είναι μία νέα εταιρεία που προσφέρει συνδρομητικό gaming, τρέχοντας τα τελευταία παιχνίδια σε δικούς της servers και μεταφέροντας τα δεδομένα στον χρήστη μέσω ειδικά συμπιεσμένου video υψηλής ποιότητας.


Τι σχέση μπορούν να έχουν μεταξύ τους αυτές οι δύο εταιρείες. Αν μαντέψατε κάτι σχετικό με gaming, τότε… προσπαθήστε ξανά. Οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν με στόχο να αναπτύξουν μία υπηρεσία για πρόσβαση remote desktop μεταξύ υπολογιστών μέσω internet.

Ως γνωστόν, όλες οι υπηρεσίες remote desktop κάνουν συμβιβασμούς στην ποιότητα γραφικών του απομακρυσμένου υπολογιστή, ενώ σε κάθε περίπτωση γίνονται μη αποφευκτοί συμβιβασμοί στην ταχύτητα. Η ειδική τεχνολογία συμπίεσης video της OnLive, σε συνδυασμό με τον client Junos Pulse της Juniper, θα αποτελέσουν τα στοιχεία για τη δημιουργία μίας νέας remote desktop εμπειρίας. Σύμφωνα με δηλώσεις των δύο εταιρειών, ο χειρισμός του απομακρυσμένου υπολογιστή δεν θα έχει πλέον καμία διαφορά με τον χειρισμό του υπολογιστή που βρίσκεται μπροστά σας.

Μάλιστα η νέα υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη όχι μόνο στα PC αλλά και στα tablets. Για όσους διαθέτουν τη stand-alone συσκευή της OnLive, θα μπορούν να χρησιμοποιούν και απομακρυσμένους υπολογιστές απευθείας από την τηλεόραση τους!


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain