Πέμπτη 21 Απριλίου 2011

Αποχώρηση Philips από τις τηλεοράσεις



Ο έντονος ανταγωνισμός από τους Ασιάτες κατασκευαστές είχε οδηγήσει σε ζημιές τον τομέα παραγωγής τηλεοράσεων της Philips. Το αποτέλεσμα ήταν ο νέος διευθύνων σύμβουλος Φρανς Βαν Χούτεν, ο οποίος επιθυμεί να ενισχύσει την κερδοφορία του ολλανδικού ομίλου να λάβει την απόφαση να πουλήσει τον συγκεκριμένο τομέα. 

Για την ακρίβεια, ο τομέας τηλεοράσεων της Philips πρόκειται να ενταχθεί σε μία κοινοπραξία του ολλανδικού ομίλου με την TPV από το Χονγκ Κονγκ, όπου η τελευταία θα έχει το 70% και η Philips το 30%. Απλώς, η Philips, η οποία θα λάβει ένα μη δημοσιευμένο ποσό για την εκχώρηση του τομέα τηλεοράσεων, θα μπορεί να πουλήσει το μερίδιο της στην κοινοπραξία, η οποία, φυσικά, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί το brand της Philips. Σημειωτέον πως η TPV είναι από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές οθονών για υπολογιστές σε παγκόσμιο επίπεδο.

To ενδιαφέρον είναι πέραν της Nokia και της Sony Ericsson -κατά το ήμισυ τουλάχιστον- πλέον δεν υπάρχει κάποιος μεγάλος κατασκευαστής καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων που να προέρχεται από την Ευρώπη...

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain