Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

Uber: 50.000 δουλειές στην Ευρώπη υπό προϋποθέσεις



Μια φρέσκια αρχή θέλει να κάνει η Uber με τα Ευρωπαϊκά κράτη, όπως φαίνεται από τις δηλώσεις του Travis Kalanick, διευθύνοντος συμβούλου της αμερικάνικης εταιρείας στο Μόναχο, ο οποίος υποσχέθηκε έως και 50.000 νέες δουλειές στις ευρωπαϊκές πόλεις που θα συνεργαστούν και θα βοηθήσουν την εταιρεία να λειτουργήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι η Uber αντιμετωπίζει προβλήματα σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γαλλία, η Ολλανδία, η Ισπανία, το Βέλγιο, η Γερμανία και η Ολλανδία, όπου κάποιες από τις δραστηριότητές της σταμάτησαν, ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι και στην Αθήνα, οι αγγελίες εργασίας της Uber υποδείκνυαν ότι είχε ως στόχο να μπει με το σύνολο των υπηρεσιών της και όχι μόνο με την υπηρεσία Uber Taxi. Οπότε η εμφάνιση του επικεφαλή της σε συνέδριο επί ευρωπαϊκού εδάφους αλλά και η πιο διαλακτική του ρητορική ίσως να υποδεικνύουν μια αλλαγή στην προσέγγιση της εταιρείας στην Γηραιά Ήπειρο.  
«Θέλουμε το 2015 να αποτελέσει τη χρονιά μέσα στην οποία θα καθιερώσουμε ένα σταθερό πλαίσιο συνεργασίας με τις ευρωπαϊκές πόλεις, με τις οποίες η Uber θα μπορούσε να μοιράζεται δεδομένα αλλά και τεχνολογία» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Kalanick, προτείνοντας ουσιαστικά μια αντίστοιχη συνεργασία με εκείνη που υπέγραψε η εταιρεία πριν από λίγες ημέρες με τη Βοστώνη, όπου τα δεδομένα που εξάγονται από τις διαδρομές που γίνονται μέσω Uber μπορούν να βοηθήσουν στον αστικό σχεδιασμό της.
Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στο βήμα του συνεδρίου ο κ. Kalanick δέχθηκε κριτική τόσο για το περιστατικό του βιασμού στην Ινδία από οδηγό της Uber αλλά και τα περιστατικά αύξησης τιμών στις ταρίφες σε γεγονότα, όπως οι τρομοκρατικές επιθέσεις σε Σίνδεϊ και Παρίσι, για τα οποία ουσιαστικά υποσχέθηκε ότι η Uber είναι έτοιμη να κάνει πιο αυστηρούς τους μηχανισμούς ελέγχου των οδηγών και αντίστοιχων συμβάντων.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain