Τρίτη, 20 Ιανουαρίου 2015

Τέλος στο θόρυβο σε σινεμά και θέατρα θέλει να βάλει η MicrosoftΜια νέα πατέντα που κατέθεσε την προηγούμενη εβδομάδα η Microsoft στην αρμόδια αρχή των ΗΠΑ θέλει να βάλει τέλος στο «θόρυβο» που προκαλούν τα κινητά τηλέφωνα στις κινηματογραφικές αίθουσες και τα θέατρα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, η πατέντα που θέλει η Microsoft να ενσωματώσει στα smartphones της θα αναγνωρίζει την είσοδο του χρήστη σε τέτοιες αίθουσες και αυτόματα θα απενεργοποιεί τον ήχο, θα χαμηλώνει τη φωτεινότητα της οθόνης και θα επιτρέπει τις ελάχιστες δυνατές ειδοποιήσεις (inconspicuous mode – αφανής λειτουργία) ώστε να ελαχιστοποιηθεί η ενόχληση που προκαλούν οι φορητές συσκευές σ’ αυτές τις αίθουσες. Η ενεργοποίηση του mode αυτού θα γίνεται με τη χρήση τεχνολογιών, όπως το GPS ή το WiFi (π.χ. αν συνδέεται ο χρήστης στο WiFi μιας τέτοιας αίθουσας) αλλά και πληροφοριών, όπως η αγορά εισιτηρίων μέσω της συσκευής ή το ημερολόγιο του χρήστη. Εφόσον η συσκευή αναγνωρίζει ότι ολοκληρώθηκε η παραμονή του χρήστη σε μια τέτοια αίθουσα θα απενεργοποιείται αυτόματα η συγκεκριμένη κατάσταση λειτουργίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παρέχεται η δυνατότητα στο χρήστη να επέμβει και να την ενεργοποιεί-απενεργοποιεί κατά το δοκούν.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain