Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014

Facebook: 1 δισ. video views κάθε ημέρα και προσθήκη view counter στα videos των χρηστών. Απειλή για το YouTube; [Video]


Αφού ξεκίνησε το αυτόματο play των videos στο News Feed των χρηστών, ήταν λογικό ότι η Facebook θα κοιτούσε πως να ανταγωνιστεί το YouTube και ήδη ανακοίνωσε εντυπωσιακά νούμερα μαζί με μια νέα λειτουργία που θα εφαρμοστεί στο επόμενο update της εφαρμογής.

Το δημοφιλέστατο κοινωνικό δίκτυο ανακοίνωσε επίσημα ότι ξεπέρασε το 1 δισ. video views (!) κάθε ημέρα, με το 65% της κίνησης να προέρχεται από φορητές συσκευές, αριθμός που αυξήθηκε εκθετικά μετά το λανσάρισμα του autoplay και αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, καθώς ξεκίνησαν οι δοκιμές για την αυτόματη αναπαραγωγή νέου video με σχετικό περιεχόμενο.
Όλα αυτά συνδέονται άμεσα με την προσθήκη μετρητή σε κάθε Facebook video, ο οποίος θα δείχνει τον αριθμό views σε αυτά που ανεβάζουν οι χρήστες ή οι επίσημες Facebook Pages. Προφανώς, τα δημοφιλέστερα θα εμφανίζονται στους άλλους χρήστες ως προτεινόμενα και πιθανότατα μελλοντικά θα προστεθούν και διαφημίσεις.
Συνοψίζοντας, η Facebook βλέπει ότι οι χρήστες ανεβάζουν προσωπικά videos απευθείας στο κοινωνικό δίκτυο και αντιλαμβάνεται ότι με μια βάση 1+ δισ. χρηστών υπάρχει τεράστιο περιθώριο κέρδους από διαφημίσεις, όπως έγινε τα τελευταία χρόνια και το YouTube.
Πέραν του κέρδους, πιστεύετε ότι θα μπορούσε το Facebook να κλέψει κόσμο από το YouTube;

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain