Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Με πολύ αργούς ρυθμούς η απορρόφηση των Windows 8 από την αγορά


Δυσκολίες στην προώθηση του νέου λειτουργικού από τη Microsoft

Είναι γνωστό από το χώρο του αθλητισμού πως «ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις», ποιος θα περίμενε όμως κάτι τέτοιο να βρίσκει εφαρμογή και στο χώρο των λειτουργικών συστημάτων;

Είναι γεγονός πως τα Windows 7 αποτέλεσαν ένα πολύ αξιόπιστο και εύχρηστο λειτουργικό σύστημα, που προβλημάτισε ελάχιστες φορές τους χρήστες του, ενώ τους κέρδισε από την πρώτη στιγμή.

Αυτό που δε μπορούσε να φανταστεί η Microsoft, είναι η δυσκολίες που θα παρουσιάζονταν για να καταφέρει να πείσει τους πελάτες της να αλλάξουν λειτουργικό και να ακολουθήσουν τη νέα «υβριδική» πορεία που θέλει να χαράξει.

Τα Windows 8 ήδη κυκλοφορούν στην αγορά για τέσσερις μήνες, με τις πωλήσεις του νέου λειτουργικού να συνεχίζουν να απογοητεύουν, μετά το χλιαρό ξεκίνημα και την κριτική που δέχθηκε το σύστημα.

Τα τελευταία στοιχεία δείχνουν πως η εξάπλωση των Windows 8 γίνεται με σχεδόν μηδενικούς ρυθμούς, αφού αυτή τη στιγμή κατέχει το 2,67% της αγοράς, παρουσιάζοντας αύξηση μόλις 0,4% για το μήνα Φεβρουάριο. Να σημειώσουμε πως στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα τα Windows 7 είχαν φτάσει ήδη στο 9%.

Για την ακρίβεια, οι επιδώσεις των Windows 8 πάνε χειρότερα και από τα Vista, που αντικειμενικά είχαν κατακριθεί ίσως όσο καμία άλλη έκδοση.

Είναι προφανές πως οι καταναλωτές θα χρειαστούν το κάτι παραπάνω από τα Windows 8, που θα τους πείσει να αφήσουν τα Windows7. Ίσως η λύση να βρίσκεται στα σχέδια της εταιρίας για μία ενιαία πλατφόρμα σε όλο το εύρος των συσκευών, που θα συνδέει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με τα smartphones, τα tablets και το Xbox.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain