Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο


Η πληκτρολόγηση στο WX06A δεν είναι εύκολη υπόθεση

Το μικρότερο κινητό τηλέφωνο στον κόσμο μάς έρχεται από την Ιαπωνία και οι φωτογραφίες του προκαλούν αμφιβολίες σχετικά με τη δυνατότητα χρήσης του!

Ο λόγος είναι φυσικά το εξαιρετικά μικρό μέγεθος των πλήκτρων που θα κάνει δύσκολη, αν όχι αδύνατη, τη χρήση της συσκευής.

Τη συσκευή WX06A παρουσίασε η εταιρεία Willcom. Οι διαστάσεις του είναι μόλις 32 × 70 × 10,7 χιλιοστά και το βάρος του 32 γραμμάρια! Η οθόνη του τεχνολογίας OLED έχει μέγεθος μίας ίντσας, ανάλογη με αυτή που βρίσκουμε στα ψηφιακά ρολόγια χειρός. 

Σε αντίθεση με τις σύγχρονες συσκευές, η κεραία του WX06A είναι εξωτερική και αναδιπλούμενη. Ο Tako Hiyama, πρόεδρος της Eibitto που κατασκευάζει τη συσκευή, δήλωσε πως η κεραία είναι εξωτερική ώστε να ενισχυθεί η λήψη σήματος.

Το μικροσκοπικό του μέγεθος δεν επιτρέπει την ενσωμάτων προηγμένων λειτουργιών όπως είναι η λήψη φωτογραφιών, μιας και δεν υπάρχει κάμερα. Ωστόσο, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αποστολή email.

Όσο για την πηγή ενέργειας του Willcom WX06A, υπεύθυνη είναι μια επίσης μικροσκοπική μπαταρία η οποία αρκεί για 2 ώρες σε κλήση ή 300 ώρες σε κατάσταση αναμονής.

Η συσκευή θα ξεκινήσει να πωλείται το Δεκέμβρη, σε τιμή που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα χαρακτηριστικά του Willcom WX06A, αντιπαραθετικά με αυτά του iPhone 5…




 WX06A iPhone 5
 Μέγεθος 32 × 70 × 10,7 χιλιοστά 123,8 x 58,6 x 7,6 χιλιοστά
 Βάρος 32 γραμμάρια 112 γραμμάρια
 Οθόνη 1 ίντσα OLED 4 ίντσες
 Μπαταρία 2 ώρες κλήση 300 ώρες αναμονή 8 ώρες κλήση 225 ώρες αναμονή
Πηγή

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain