Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2013

Τέλος οι υψηλές πτήσεις στο Twitter Ένα νέο εργαλείο εμφανίζει το ποσοστό των πραγματικών και των ψεύτικων accounts που ακολουθούν κάθε λογαριασμό.




Δεν έχουν περάσει πολλοί μήνες από τότε που ο Κώστας με ένα do it your self εργαλείο και με τυχαίο δείγμα κάποιους δημοφιλείς ελληνικούς λογαριασμούς στο Twitter μας έδειξε ότι τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά από ότι δείχνουν. Τώρα έρχεται μια εταιρεία, η SocialBakers, που προσφέρει ένα δωρεάν εργαλείο και διαθέσιμο σε όλους, με το οποίο μπορούμε να δούμε (σε ποσοστά) πόσοι από τους followers μας ανήκουν στις κατηγορίες ψεύτικοι/ανενεργοί/ενεργοί. Το ενδιαφέρον όμως στοιχείο αυτού του εργαλείου είναι ότι μπορείς να ελέγξεις και άλλους λογαριασμούς, εκτός του δικού σου.

Εμείς μια μικρή έρευνα την κάναμε, διαπιστώνοντας μεγάλα ποσοστά σε fake twitter followers σε αρκετούς γνωστούς λογαριασμούς. Τώρα μπορείς να το κάνεις και εσύ. Εφόσον (δεν γνωρίζουμε πόσο ακριβής είναι η συγκεκριμένη εφαρμογή της SocialBakers) τα αποτελέσματα είναι πραγματικά, νομίζουμε ότι πολύ σύντομα αρκετοί από τους ελληνικούς λογαριασμούς θα σταματήσουν να διαφημίζουν τη δημοτικότητά τους.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain