Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

Nvidia Tegra 4i -με ενσωματωμένο LTE- και smartphone επίδειξης «Phoenix». Τα «τούμπανα» της Nvidia



Nvidia παρουσίασε τον πρώτο της mobile processor με ενσωματωμένο LTE, με την ονομασίαTegra 4i, που, όπως υποστηρίζει η εταιρεία, είναι σημαντικά ταχύτερος, αλλά έχει το μισό μέγεθοςαπό κάθε ανταγωνιστή του.



Γνωστός έως τώρα με την κωδική ονομασία «Project Grey», ο Tegra 4i έρχεται με γραφικά 60 πυρήνων και διαθέτει τετραπύρηνη CPU βασισμένη στους νεότερους και πιο αποδοτικούς πυρήνες της ARM -Cortex-A9 r4- έναν πέμπτο πυρήνα εξοικονόμησης μπαταρίας καθώς και μία έκδοση του Nvidia i500 LTE modem βελτιστοποιημένη για την ενσωμάτωση LTE, ενώ μπορεί να χρονιστεί στα 2.3GHz.
Προκειμένου να προωθήσει τα πλεονεκτήματα του νέου επεξεργαστή της, η Nvidia παρουσίασε, επίσης, ένα smartphone «επίδειξης» με το κωδικό όνομα «Phoenix», το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για να προωθήσει στους κατασκευαστές τις δυνατότητες της νέας της υλοποίησης. Η prototype αυτή λύση διαθέτει οθόνη 5 ιντσών ανάλυσης 1080p, ενώ το πάχος της φτάνει μόλις τα 8 χιλιοστά.
Φανταζόμαστε ότι στο Mobile World Congress της Βαρκελώνης, όπου θα δώσει δυναμικό «παρών» και το digitallife.gr, θα αποτελέσει μία καλή ευκαιρία για να μάθουμε περισσότερα τόσο για τον Nvidia Tegra 4i όσο και για τα χαρακτηριστικά του στην πράξη. Όσο για τη διάθεσή του στην αγορά υπολογίζεται για το πρώτο τρίμηνο του 2014.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain