Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

H πατέντα της Apple που δείχνει το iWatch με εύκαμπτη AMOLED οθόνη




Σπουδαία πράγματα μπορεί να μάθει κανείς από το Αμερικανικό Γραφείο Κατοχύρωσης Πατεντών. Όπως αυτή την πατέντα από το Cupertino που κατατέθηκε τον Αύγουστο του 2011 και έχει ζητήσει να κατοχυρώσει μία συσκευή που θα φοριέται, θα διαθέτει εύκαμπτη οθόνη και ο τρόπος που εφαρμόζει στο χέρι του χρήστη, δεν θα είναι με κουμπώματα, αλλά ως “slap bracelet” (αυτά τα «βραχιόλια» που τα ακουμπάτε με δύναμη στο χέρι και τυλίγονται γύρω από τον καρπό σας).

Το αίτημα – πατέντα της Apple, αναφερόμενο στη συσκευή λέει πως όταν είναι ενεργή θα συνδέεται με άλλη φορητή συσκευή μέσω διάφορων πρωτοκόλλων επικοινωνίας (Bluetooth, Wi-Fi) ώστε να δείχνει στην εύκαμπτη οθόνη σχετικές πληροφορίες από την αρχική συσκευή.

Τα αναγκαία κυκλώματα και μπαταρία θα βρίσκονται μέσα στο «βραχιόλι», πάνω στο οποίο θα έχει εφαρμοστεί η εύκαμπτη οθόνη, hardware το οποίο θα καλύπτεται με άγνωστο υλικό και θα είναι θερμομονωμένη. Στην «άκρη του βραχιολιού» θα βρίσκονται το γυροσκόπιο, η κεραία, ή ο κονέκτορας, ενώ όταν το φορά κανείς, το μόνο που θα είναι ορατό, θα είναι η εύκαμπτη οθόνη.
Όσο και αν προσπαθούμε να το φανταστούμε, μας είναι δύσκολο. Η ιδέα ενός βραχιολιού που θα τυλίγεται μόνο του στον καρπό μας και θα είναι ολόκληρο μία οθόνη που θα δείχνει π.χ. τα notifications από τα mail και τα μηνύματά μας, ή στην οποία θα «μιλάμε» για να μας δώσει πληροφορίες για τον προορισμό που θέλουμε, είναι από μόνη της φανταστική. Το γεγονός ότι η Apple έχει καταθέσει σχετικό αίτημα ήδη από το 2011 και μελετά την δημιουργία ενός iWatch, επιβεβαιώνει όλες αυτές τις φήμες που έχουν διαρρεύσει από το Cupertino, αλλά και την τάση που υπάρχει για υπολογιστές που πια, θα φοράμεπάνω μας (βλέπε και Google Glass).
Πάντως, πέρα από τις προσδοκίες μας, επισημαίνεται από το Apple Insider που «ξέθαψε» το συγκεκριμένο αίτημα, η πατέντα αυτή δεν έχει κατοχυρωθεί ακόμα στην Apple. Πράγμα που σημαίνει πως δεν είναι ακόμα σίγουρο ότι θα δούμε άμεσα μία τέτοια συσκευή, ένα iWatch, στα ράφια των καταστημάτων.


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain