Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Η εφαρμογή του Facebook «νίκησε»


Οι περισσότεροι χρήστες συνδέονται μέσω κινητών συσκευών

Οι προσπάθειες του Facebook να ενισχυθεί η χρήση του δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου μέσω κινητών συσκευών, δικαιώνονται, καθώς για πρώτη φορά οι χρήστες που συνδέονται από φορητές συσκευές ξεπερνούν τις συνδέσεις από σταθερούς υπολογιστές.


Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι οι εφαρμογές του Facebook για λογισμικό iOS και Android, συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο δημοφιλείς διεθνώς. Σύμφωνα με τα στοιχεία του κοινωνικού δικτύου, σήμερα οι ενεργοί χρήστες του δικτύου αριθμούν περί τους 1,06 δισ.!

«Το 2012, φέραμε σε επαφή πάνω από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους» είχε δηλώσει πρόσφατα ο ιδρυτής του Facebook, Mark Zuckerberg.

Τα νέα ότι οι συνδέσεις από φορητές συσκευές, όπως smartphones και tablets, ξεπέρασαν αυτές από υπολογιστές γραφείου, είναι σίγουρο ότι προκάλεσαν χαρά στους κόλπους της εταιρείας, καθώς έτσι τα έσοδα της αυξάνονται.

Το 84% των ετήσιων εσόδων του Facebook προέρχεται από διαφημίσεις. Από αυτές, το 23% αφορά διαφημίσεις σε εφαρμογές για «έξυπνα» κινητά, όταν το αντίστοιχο ποσοστό τον προηγούμενο χρόνο διαμορφώνονταν στο μόλις 14%.

Πηγή: newsbeast

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain