Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2013

Καφές, κινητό και γρήγορη πληκτρολόγηση


Ένα αμφιλεγόμενο gadget υπόσχεται να συνδυάσει τις δραστηριότητες

Η γρήγορη πληκτρολόγηση στις συσκευές smartphone προϋποθέτει συνήθως, τη χρήση και των δύο χεριών. Ωστόσο, αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί όταν βρισκόμαστε καθ οδόν και με το ένα χέρι κρατάμε κάτι, όπως λχ. ένα ρόφημα, πράγμα άλλωστε καθόλου σπάνιο.

Το πρόβλημα αυτό έρχεται να λύσει ένα πρωτότυπο αλλά και αμφιλεγόμενο gadget που φέρει την ονομασία «UpperCup».

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια συσκευή που προσαρμόζεται στο iPhone και διαθέτει μια ειδική θήκη που χωράει ένα ποτήρι. Με τον τρόπο αυτό, το UpperCup επιτρέπει στο χρήστη, να τοποθετήσει προσωρινά το αγαπημένο του ρόφημα στην ειδική υποδοχή, απελευθερώνοντας έτσι το ένα του χέρι. Έτσι, έχει και τα δύο διαθέσιμα προκειμένου να πληκτρολογήσει άνετα και γρήγορα.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ουσιαστικά το ρόφημα απέχει χιλιοστά από την ακριβή συσκευή, κάτι που έχει σαν αποτέλεσμα το smartphone να «φλερτάρει» με ένα «μπάνιο» εάν το ρόφημα χυθεί.

Το gadget σχεδίασε μια εταιρεία από την Ολλανδία, η οποία προς το παρόν αναζητεί χρηματοδότηση ώστε να το βγάλει στην παραγωγή. Η τιμή διάθεσής του έχει οριστεί στις 21 λίρες Αγγλίας, ήτοι 24 ευρώ.

«Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο ειδικά για ανθρώπους που στέλνουν μηνύματα και χρησιμοποιούν συχνά το Twitter ή το Facebook πίνοντας καφέ», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου Kristian van Kuijk.

«Όχι πια στην πληκτρολόγηση με το ένα χέρι. Όχι πια χυμένος καφές στα πόδια σας».
AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain