Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Η Sony ετοιμάζει «ναυαρχίδα» Xperia για να ανταγωνιστεί τα Apple iPhone και Samsung Galaxy S III



Sony Mobile είναι αισιόδοξη ότι θα ανακάμψει και θα ανακτήσει το χαμένο έδαφος στην high-end κατηγορία των smartphones. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Dennis Van Schie, CVP Sales & Marketing officer της Sony Mobile Communications, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους Γερμανικούς Financial Times, η Sony Mobile έχει στα σκαριά την ναυαρχίδα της. «Στο κοντινό μέλλον, θα δημιουργήσουμε μία ναυαρχίδα για να ανταγωνιστεί τα iPhone της Apple και Galaxy S III της Samsung» δήλωσε ο κ. Van Schie



Στην ίδια συνέντευξη διαβάζουμε ότι η ναυαρχίδα της Sony, θα παρουσιαστεί στις αρχές του 2013 και πιο συγκεκριμένα στην έκθεση CES στο Las Vegas των Ηνωμένων Πολιτειών, ή στο Mobile World Congress στην Βαρκελώνη. Ο κ. Van Schie μάλιστα δήλωσε ότι η ισχυρή ενσωμάτωση περιεχόμενου θα αποτελέσει το “key theme” το 2013, και πως έως στο τέλος της χρονιάς,περιεχόμενο Sony music και video θα είναι διαθέσιμο σε πολλαπλές συσκευές/ πλατφόρμες της Sony. Όσο αφορά στα tablets, ο Dennis Van Schie δήλωσε επίσης ότι είναι πολύ δύσκολο να κερδίσεις χρήματα από την αγορά των tablets, εξαιτίας του τρομερού ανταγωνισμού, ωστόσο η Sony στοχεύει να παρουσιάσει περισσότερα μοντέλα στο μέλλον. «Θα παρουσιάσουμε συμπληρωματικά στο υπάρχον Xperia Tablet, Android tablets, αλλά όχι και πολλά» δήλωσε. Ο κος. Dennis Van Schie επίσης επιβεβαίωσε ότι η Sony παρακολουθεί τις εξελίξεις στο λειτουργικό σύστημα Windows Phone, αν και έχουν επικεντρωθεί στο Android για την ώρα. «Έχουμε μία καλή σχέση με την Microsoft και παρακολουθούμε την εξέλιξη και ανάπτυξη του Windows Phone από κοντά. Αν επιτύχει, δεν θα είμαστε απροετοίμαστοι» είπε.
Επιστρέφοντας στο θέμα της… ναυαρχίδας, φημολογείται ότι το νέο Sony Xperia high-end smartphone θα ενσωματώνει 5 ιντσών οθόνη, ανάλυσης 1080p, κάμερα 12 Megapixels και θα βασίζεται κατά πάσα πιθανότητα στο quad-core Snapdragon S4 Pro chipset συνεπικουρούμενο από 2GB RAM.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain