Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Τι κάνει ένα LTE chip στο εσωτερικό του Nexus 4;



Στο iFixit δεν αφήνουν κανένα κινητό χωρίς να μας αποκαλύψουν τα «εσώψυχά» του, έτσι έφτασε η ώρα και του -άρτι αφιχθέντος στην αγορά- Google Nexus 4 by LG.


Από το «άνοιγμα» της συσκευής, οι τύποι του iFixit συμπέραναν ότι στην πρόταση της Google και της LG η δυνατότητα επισκευής φτάνει το 7/10 – που θεωρείται μία ικανοποιητική επίδοση στο χώρο. Παρατήρησαν, όμως, και το πόσο δύσκολο είναι να αφαιρεθεί η μπαταρία της, χωρίς να υπάρξουν «ζημιές» σε άλλα εξαρτήματα.
Το πιο εντυπωσιακό -και περίεργο όμως- χαρακτηριστικό που εντοπίστηκε στη συσκευή είναι η ύπαρξη ενός 4G LTE chip, τουQualcomm WTR1605L, το οποίο δυνητικά μπορεί να υποστηρίξει τα LTE δίκτυα σε όλο τον κόσμο.
Πρόκειται για μία μεγάλη έκπληξη, δεδομένου ότι το Nexus 4 δεν υποστηρίζει LTE και η Google έχει δεχθεί πολλές κριτικές από τη στιγμή της ανακοίνωσής του γι’ αυτή την «παράλειψη».
Η ύπαρξη των σχετικού chip, πάντως, σε καμία περίπτωση δε συνεπάγεται ότι το Nexus 4 μπορεί, τελικώς, να υποστηρίξει LTE δίκτυα, καθώς δε διαθέτει 4G LTE κεραία ούτε ενισχυτή. Πιθανότατα, λοιπόν, πρόκειται για ένα chip που έχει «ξεμείνει» από τοLG Optimus G, την πρόταση της κορεατικής εταιρείας στην οποία βασίζεται…

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain