Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Windows Phone 8: Νέα χαρακτηριστικά, νέες εφαρμογές, Data Sense και άμεση κυκλοφορία



Αψηφώντας τους μετεωρολόγους που ασχολούνται με την Ανατολική Ακτή των ΗΠΑ, η Microsoft παρουσίασε την Δευτέρα 29 Οκτωβρίου στην Δυτική Ακτή τα Windows Phone 8, το νέο και πολυαναμενόμενο λειτουργικό σύστημα της εταιρείας, για το οποίο έχουμε μάθει τα βασικά του στοιχεία. Η Microsoft, όμως, ήθελε να μας το υπενθυμίσει και να τονίσει τα νέα του χαρακτηριστικά καθώς ανακοίνωσε την κυκλοφορία των συσκευών σε όλο τον κόσμο, μέσα στο Νοέμβριο.


Νέες εφαρμογές για Facebook, Twitter, Skype
Η νέα εφαρμογή του Facebook για Windows Phone 8 συμπεριφέρεται λες και έχει πλήρη ενσωμάτωση στο λειτουργικό. Τόσο οι ειδοποιήσεις από το ημερολόγιο του Facebook, όσο και οι ειδοποιήσεις που λαμβάνει κανείς στο προφίλ του, είναι προσβάσιμες απευθείας από την προφύλαξη οθόνης. Με την ίδια εφαρμογή, ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει φωτογραφίες από τα album του στη lock screen.
Οι εφαρμογές για Twitter και Skype, εμφανίζονται εντελώς ανανεωμένες, με τις ειδοποιήσεις (επιτέλους) στο Twitter να είναι ορατές, ενώ η εφαρμογή του Skype «τρέχει» πια στο background, επιτρέποντας στους χρήστες να δέχονται κλήσεις και μηνύματα, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν, επί τούτου την εφαρμογή. Κι αυτό, χωρίς να «στεγνώνει» η μπαταρία.
120000 εφαρμογές στο Marketplace
Aπαντώντας σε όσους είναι διστακτικοί για να αλλάξουν λειτουργικό και να υιοθετήσουν το Window Phone, ο Joe Belfiore ανακοίνωσε πως το Windows Phone Store (πρώην Marketplace) διαθέτει 120000 εφαρμογές ήδη, ενώ διαβεβαιώνει πως 46 από τις 50 πιο διαδεδομένες εφαρμογές σε όλα τα λειτουργικά, είναι διαθέσιμες στο Store.
Διαχείριση των δεδομένων με το Data Sense
Ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που έχουν να διαχειριστούν οι κάτοχοι smartphones, είναι η κατανάλωση δεδομένων που πραγματοποιεί η συσκευή τους, σε σχέση με τα πακέτα που έχουν επιλέξει στα συμβόλαιά τους με τους παρόχους κινητής. H Microsoft παρουσίασε το Data Sense, ένα έξυπνο σύστημα συμπύκνωσης των δεδομένων σε ιστοσελίδες που επιτρέπει στον χρήστη να πραγματοποιεί μέχρι και 45% περισσότερο σερφάρισμα με την ίδια κατανάλωση δεδομένων. Επίσης, αξιοποιεί τα διαθέσιμα WiFi ώστε η συσκευή να μειώνει την κατανάλωση στο ελάχιστο, περίπου όπως το data management που βρίσκουμε στις συσκευές Android. Με την διαφορά, ότι ένα Live Tile στην αρχική οθόνη, παρέχει σε πραγματικό χρόνο πληροφορίες για την κατανάλωση, το υπόλοιπο του πακέτου δεδομένων  και την χρήση από τις εφαρμογές.
Φυσικά, για να λειτουργήσει αυτό, θα πρέπει να υιοθετηθεί από τα δίκτυα, την αρχή από τα οποία έκανε η Verizon κι ευελπιστούμε να το δούμε από όλους.
Kid’s Corner: Η χαρά του παιδιού
Όσοι διαθέτουν παιδιά θα ξέρουν πως δύσκολα μπορούν να τους αποσπάσουν την προσοχή από τα smartphones τους. Η Microsoft παρουσίασε το Kid’s Corner, ένα hub, το οποίο είναι προσβάσιμο ακόμα και από την lock screen, πράγμα που σημαίνει ότι οι γονείς δεν χρειάζεται να ξεκλειδώνουν το τηλέφωνό τους για να παίξουν τα παιδιά τους με αυτό. Στο Kid’s Corner, οι γονείς επιλέγουν και τοποθετούν όλες εκείνες τις εφαρμογές που είναι ενδιαφέρουσες για τα παιδιά τους.
Rooms: αλληλεπιδρώντας με φίλους και οικογένεια που διαθέτουν Windows phone KAI iPhone
Τα «δωμάτια» των Windows Phone, είναι ένα Hub που επιτρέπει να μαζέψουν οι χρήστες, άλλους χρήστες, ως ομάδες, με τους οποίους μπορούν να μοιραστούν το ημερολόγιο, λίστες, φωτογραφίες, ακόμα και να «τσατάρουν». Στο Rooms, μπορούν να συμμετάσχουν όσοι έχουν λάβει πρόσκληση και τα στοιχεία που μοιράζονται οι χρήστες μεταξύ τους, παραμένουν διαθέσιμα, μόνο σε αυτούς. Προσκλήσεις μπορούν να λάβουν και χρήστες iPhone, ενώ δεν έγινε καθόλου λόγος για Android.
Μαζί μας, τον Νοέμβριο
Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η πρώτη χώρα που θα δει συσκευές Windows Phone 8 στα καταστήματα της Microsoft, αλλά και των μεγάλων δικτύων, τόσο από την Nokia, όσο και από την HTC και την Samsung το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Ο υπόλοιπος κόσμος αναμένεται να ακολουθήσει μέσα στο μήνα Νοέμβριο, κυκλοφορία που όπως ανακοίνωσε ο Ballmer, θα συνοδευτεί από μία παγκόσμια διαφημιστική καμπάνια για τα Windows, χωρίς προηγούμενο. «Δεν θα ανοίξετε περιοδικό, website, τηλεόραση ή ραδιόφωνο, και να μην πέσετε σε μία διαφήμιση των Windows της Microsoft». Σίγουρα τα αναμένουμε με ενδιαφέρον.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain