Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τι περιμένουμε από την Google την Παρασκευή

Τουλάχιστον δυο νέες συσκευές θα παρουσιάσει η εταιρεία

Μέχρι τώρα είχαμε αρκετές ενδείξεις για το τι περίπου θα πρέπει να περιμένουμε στην παρουσίαση της Google στο τέλος της εβδομάδας. Αρκετές διαρροές και φήμες ήθελαν τη Samsung, τη LG και ακόμα και τη HTC να κατασκευάζουν κάποιες από τις νέες συσκευές της σειράς «Nexus», χωρίς όμως να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω για αυτές.

Δημοσίευμα του The Next Web, επικαλούμενο ανώνυμες πηγές του, αποκαλύπτει πως η Google θα παρουσιάσει τουλάχιστον δυο νέες συσκευές, κατασκευασμένες από τη Samsung και τη LG, καθώς και μια ανανεωμένη έκδοση του Nexus 7.


Μια από αυτές, με την κωδική ονομασία «Manta» ή Nexus 10, είναι ένα tablet 10 ιντσών κατασκευασμένο από την Samsung. Με οθόνη ανάλυσης 2560x1600 και αναλογία εικόνας 16:10 αναμένεται να αποτελέσει το νέο ανταγωνιστή του iPad.


Πέρα από ελαφρώς μεγαλύτερη ανάλυση, το Manta διαθέτει μεγαλύτερη πυκνότητα εικονοστοιχείων, στα 300ppi, έναντι 264 του iPad.


Ταυτόχρονα θα δούμε και το Nexus 4, ένα smartphone με τετραπύρηνο επεξεργαστή στα 1.5GHz, μνήμη RAM 2 GB, οθόνη 4,7 ιντσών και φωτογραφική μηχανές, μια κύρια 13 megapixel και μια μπροστινή στα 8 (!) megapixel.


Πρόκειται για συσκευή που θα κατασκευάσει η LG, η ύπαρξη της οποίας φημολογούνταν από τις αρχές του μήνα και σύμφωνα με το TNW θα πρέπει να θεωρείται 100% σίγουρη.


Στην ίδια εκδήλωση η Google θα παρουσιάσει μια νέα έκδοση του Nexus 7 με συνδεσιμότητα HSPA+ 3G και μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στα 32GB, μια φήμη που επιβεβαιώθηκε με την κυκλοφορία της συσκευής σε κατάστημα στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών.


Τόσο το αναβαθμισμένο Nexus 4 όσο και το νέο Nexus 7, ίσως και το Manta θα χρησιμοποιούν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος Android 4.2, ενώ το TNW αναφέρεται και στην ονομασία της νέας αυτής έκδοσης.


Οι πρώτες φήμες ήθελαν το Android 4.2 να ονομάζεται «Key Lime Pie», φαίνεται όμως πως τελικά θα διατηρήσει το όνομα της προηγούμενης έκδοσης, δηλαδή Jelly Bean.


Το σίγουρο πάντως είναι πως στο event της παρουσίασης δεν θα δούμε μόνο μια συσκευή. Η χαρακτηριστική φράση «the playground is open» στην πρόσκληση που έστειλε η εταιρεία δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αμφισβήτηση.


Πηγή: newsbeast


AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain