Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Κυβερνο-Επίθεση στο Υπουργείο Οικονομικών Διαρροή απόρρητων εγγράφων




Επίθεση hackers φέρεται ότι δέχθηκε το Υπουργείο Οικονομικών, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διαρροή διαβαθμισμένων και απόρρητων εγγράφων, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα στησελίδα SecNews, η οποία ήταν και η πρώτη που πληροφορήθηκε για τη συγκεκριμένη εξέλιξη, μέσω ενός ανώνυμου σχόλιου αναγνώστη της.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το συγκεκριμένο σχόλιο πληροφορούσε για την ύπαρξη url στην ιστοσελίδα Anonpaste, η οποία είναι η ιστοσελίδα που χρησιμοποιούν οι Anonymous παγκοσμίως για την ανώνυμη και ασφαλή ανταλλαγή underground πληροφοριών. Στο συγκεκριμένο url έχει αναρτηθεί το μήνυμα των hackers σχετικά με την επίθεση, δίνοντας αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε αλλά και τα πλήρη δεδομένα στα οποία πραγματοποιήθηκε η διαρροή.
Τα έγγραφα που παρουσιάζονται αναλυτικά μέσα από το SecNews παρουσιάζουν τα στοιχεία πρόσβασης των χρηστών του συστήματος του Υπουργείου Οικονομικών, καθώς και λίστες των εγγράφων που έχουν διαρρεύσει, ενώ ταυτόχρονα εμφανίζονται και ενδεικτικά κάποια από τα έγγραφα που έχουν πέσει στα χέρια των hackers. Έγγραφα που ξεκινούν από τον Ιούνιο του 2012 έως και λίγες μέρες πριν, στοιχείο που δείχνει ότι οι hackers διαθέτουν πρόσβαση στο σύστημα του Υπουργείου Οικονομικών μέχρι και σήμερα.
Αν θες να διαβάσεις το αναλυτικό ρεπορτάζ από το SecNews πάτα εδώ.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain