Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Προειδοποιητικές επιστολές σ' αυτούς που κατεβάζουν παράνομα μουσική




AT&T, Comcast, Cablevision, Time Warner και Verizon θα ξεκινήσουν από τις 28 Νοεμβρίου και έπειτα να στέλνουν προειδοποιητικές επιστολές σ' αυτούς που κατεβάζουν παράνομα μουσική, ύστερα από τη σχετική απόφαση του Center for Copyright Information (CCI), του φορέα δηλαδή που δημιουργήθηκε από τις δισκογραφικές εταιρείες και τους παρόχους Internet των ΗΠΑ. Στους παραλήπτες των επιστολών θα εξηγούνται οι λόγοι για τους οποίους θεωρείται παράνομη η συγκεκριμένη δραστηριότητα που θα πρέπει να σταματήσουν να πραγματοποιούν.

Η όποια ποινή επιβάλλεται θα γίνει μετά από 6 προειδοποιήσεις και είναι σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα είναι η διακοπή της σύνδεσης αλλά άλλες ηπιότερες μορφές της, όπως η μείωση της ταχύτητας σύνδεσης, σύμφωνα με τους εκπροσώπους του CCI.
H απόφαση του CCI έρχεται λίγες μέρες μετά τα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία έδειχνε ότι όσοι κατεβάζουν παράνομα μουσική αγοράζουν κατά 30% περισσότερη μουσική από εκείνους που δεν χρησιμοποιούν αυτά τα κανάλια. Έρευνα με την οποία συμφωνούν και αρκετοί εκπρόσωποι της μουσικής σκηνής, όπως μπορούμε να θυμηθούμε από τη συνέντευξη που είχαμε πραγματοποιήσει πριν δύο χρόνια με τον front man των Mikro, Νίκο μπιτζένη.

AddThis

Ratings and Recommendations by outbrain